Katlanabilir Telefonların Yeni Amiral Gemisi Samsung Galaxy Z Fold4 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

8
3
0
0
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün düzenlediği Unpacked etkinliğinde yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold4'ü tanıttı. Peki yeni katlanabilir telefon ne sunuyor?

Katlanabilir akıllı telefon devriminde öncü şirket olan ve ilk katlanabilir telefonu piyasaya süren Samsung, bugün merakla beklenen Unpacked etkinliğinde yeni nesil katlanabilir telefonlarını tanıttı. Samsung Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4 modellerinden oluşan yeni telefonlar, katlanabilir akıllı telefon kategorisinde deyim yerindeyse standartları belirleyecek özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Peki, Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarından Galaxy Z Fold4 tüketicilere neler sunuyor? Gelin, Samsung Galaxy Z Fold4’te bulunan özelliklere ve yeni telefonun tasarım detaylarına yakından bakalım.

Samsung Galaxy Z Fold4'ü ön siparişe açıldığında satın almak ve diğer tüm Samsung akıllı telefonlar hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung Galaxy Z Fold4 neler sunuyor?

Tasarım:

samsung galaxy fold4

Samsung’un ilk katlanabilir telefon modeli olan Fold’un dördüncü modeli olan Fold4’ün göze çarpan en büyük tasarım yeniliği telefonun ebatlarında kendisini gösterdi. Yeni Fold4, bir önceki model olan Fold3’e göre daha ince ve hafif bir yapıya sahip oldu. Tabii bunun en büyük kaynağı, birazdan bahsedeceğimiz menteşe tasarımındaki değişiklik idi.

Bunların yanı sıra telefon, suya dayanıklı ilk katlanabilir akıllı telefon unvanını kavuşturan IPX8 dayanıklılık sertifikasına sahip durumda. Yani telefon, 1,5 metreye kadar tatlı suda 30 dakikaya kadar daldırma koşullarına dayanabiliyor. Elbette telefonun suya dayanıklı olması, telefonun su altında güvenli bir şekilde kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Toza dayanıklılık ise ne yazık ki yeni modelde de bulunmuyor.

Telefonun menteşesi ise önceki modellere göre daha iyi bir korumayla geliyor. Cihaz, Armor Aluminum alüminyum güçlendirmeye sahip. Bu da Samsung'un açıklamasına göre telefonda bir "zırh" etkisi oluşturuyor ve telefonu hasardan koruyor.

Samsung Galaxy Z Fold4, Graygreen, Phantom Black ve Beige renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Galaxy Z Fold4, adeta yeni Note olacak!

samsung galaxy fold4

Samsung Galaxy Z Fold4, özellikle Note serisi hayranları kendine çekecek bir özelliğe yer veriyor. Telefon, Samsung'un S Pen kalemine destek sunuyor. Üstelik bu kalem, cihaz için satışa sunulacak kılıf ile doğrudan cihaza yerleştirilebiliyor. Tabii Galaxy Z Fold4 için S Pen'de önemli bir ayrım bulunacak.

Kullanıcılar, Fold4 cihazlarında hem S Pen Pro hem de telefona özel üretilen S Pen Fold Edition'ı kullanabilecekler. Fakat Samsung, S Pen Pro'nun Fold4'e zarar verebileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor ve bu nedenle kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Yani şu anda S Pen sahibiyseniz, bu kalemi kullanmak yerine S Pen Fold Edition'ı satın almanız gerekecek.

Ekran:

samsung galaxy z fold4

Yeni Samsung Galaxy Z Fold4, Fold3 ile aynı şekilde 7,6 inçlik ana ekrana yer veriyor. Telefonun ön kamerası, 120 Hz tazeleme hızı sunan bu ekranın altına gömülü durumda. Telefonun kapak ekranı da yine Fold3 ile aynı şekilde 6,2 inç büyüklüğünde ve 120 Hz tazeleme hızı sunuyor. Her iki ekran da AMOLED panele sahip.

samsung galaxy z fold4

Telefonun ekranında göreceğimiz en büyük yenilik ise menteşe sisteminde karşımıza çıkıyor. Fold4, önceki Fold cihazlarına aksine iki menteşe değil, sadece tek menteşe ile açılıp kapanabiliyor.

Telefonun büyük ekranının sunduğu en büyük kolaylıklar arasındaysa elbette daha büyük pencerelerde çoklu görev gerçekleştirme imkânı olacak. Ekranın bir kenarında mesajlaşmaya devam ederken, diğer kısmındaysa video izleyebilecek ya da diğer işlerinizi tamamlayabileceksiniz.

Daha önceki modellerinde dayanıklılığıyla eleştirilen ve Fold3 ile bu durumu büyük oranda düzelten Samsung, Fold4'te ise daha iyi bir dayanıklılığa yer veriyor. Cihaz, Corning Gorilla Glass Victus+ korumaya sahip. Bu da telefonun çarpmalara ve fark edilmeyen çizilmelere karşı dayanıklı olmasını sağlıyor.

Bununla birlikte cihaz, Samsung'un açıklamasına göre günlük aşınma ve yıpranmalara karşı da dayanıklı durumda.

Performans:

samsung galaxy fold4

Samsung Galaxy Z Fold4, ekranının altında her zamanki gibi kendi zamanının en üst düzey yonga setine yer verecek. Cihaz, Qualcomm’un Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcisinden güç alacak. Galaxy S22 serisinden yola çıkarak baktığımızda, bu işlemcinin Türkiye’deki modellerde de görülmesini bekleyebiliriz.

Geri kalan özellikler ise Fold3’le hemen hemen aynı durumda. Galaxy Z Fold4, Fold3 ile aynı şekilde 12 GB RAM’e yer veriyor. Cihaz, 256 GB veya 512 GB’lık depolama alanı seçenekleriyle satın alınabilecek. Telefonun bataryası ise 4.400 mAh kapasiteye sahip olacak ve 25 watt hızlı şarj desteğini bulunduruyor.

Samsung Galaxy Z Fold serisinin bugüne kadarki en büyük dezavantajlarından biri batarya kapasitesi idi. Öyle görünüyor ki Samsung, bu yıl ne yazık ki kapasiteyi artırmayı başaramadı. 4.400 mAh'lik batarya bir günlük kullanım için her ne kadar uygun olsa da elbette bu süre telefonu kullanım yoğunluğuna ve yaptığınız işlemlere göre değişecek. Çok oyun oynayan biriyseniz, şarjınızın bir günlük süre için yetersiz kaldığını görebilirsiniz.

Kamera:

samsung galaxy fold4

Yeni katlanabilir telefon, Galaxy S22’ye benzer kamera geliştirmeleriyle geldi. Telefon, Galaxy S22’de de bulunan ve 3 kat optik yakınlaştırma sunan 10 megapiksellik telefoto sensöre yer yeriyor. Telefonun ana kamerası ise yine S22 ile aynı şekilde 50 megapiksel çözünürlüğe sahip. Arka kamera kurulumu, 12 MP’lik ultra geniş açılı kamera ile tamamlanıyor. Telefonun kapak ekranında bulunan selfie kamerası 10 MP, iç kısımda ve ekrana gömülü olacak olan kamera ise 4 MP çözünürlükte.

galaxy z fold4

Temelde hem tablet hem de telefon gibi kullanılabilen Fold serisi, Fold4 ile de ikonik özelliklerinden birini taşıyor. Telefonun kapak ekranını aktif olarak kullanıyorken, yüksek çözünürlüklü bir selfie çekmek için arka kısımda bulunan ana kamerayı kullanabileceksiniz. Bunun için de telefonun kamerasını açtıktan sonra tek tuşa basarak telefonu açık duruma getirmeniz yeterli oluyor. Böylece ana kamera ve kapak ekranı aynı yüzde bir araya geliyor ve ana kamera ile selfie çekmek mümkün oluyor.

Samsung Galaxy Z Fold4 özellikleri:

  • Ekran: 7,6 inç iç ekran ve 6,2 inç kapak ekranı, 120 Hz tazeleme hızı, AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • RAM: 12 GB
  • Depolama: 256 GB ya da 512 GB
  • Ön Kamera: 10 MP (kapak), 4 MP (iç)
  • Arka Kamera: 50 MP ana kamera + 12 MP ultra geniş açılı kamera + 10 MP telefoto sensörü
  • İşletim Sistemi: Android 13 tabanlı One UI 5
  • Batarya: 4.400 mAh (25 watt hızlı şarj)

Samsung Galaxy Z Fold4 Türkiye fiyatı:

  • 256 GB: 39.999 TL
  • 1 TB: 44.999 TL

Tüm Samsung akıllı telefonların fiyatlarını, özelliiklerini ve kampanyaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung'un yeni Galaxy Flip4 telefonu ve Galaxy Watch 5 akıllı saatine de aşağıdaki yazılarımızdan göz atabilirsiniz:

8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0