Samsung'un İçi-Dışı Bir, Şeffaf Telefonunun Patenti Ortaya Çıktı

63
28
3
3
2
Yeni bir patent, Samsung'un tamamen şeffaf bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu cihazın nasıl bir işlevsellik sunacağı bilinmese de hoş bir görsellik sunduğu söylenebilir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ‘Şeffaf Görüntüleme Cihazı ve Benzerini Üretme Metodu’ başlıklı yeni bir patent başvurusunda bulundu. Söz konusu patent, içi-dışı bir tamamen şeffaf bir akıllı telefon gösteriyor.

Her şeyden önce söz konusu patent, akıllara iki temel soru getiriyor: Bunlardan ilki, içinde pek çok bileşen bulunan bir akıllı telefonun gerçekten şeffaf olup olamayacağı. İkincisi ise tamamen şeffaf bir akıllı telefona gerçekten ihtiyacımızın olup olmadığı.

Samsung'un tamamen şeffaf akıllı telefonunu gösteren patent

samsung patent

İlk soruya yanıt olarak; batarya, ekran gibi bazı donanımların şeffaf versiyonları halihazırda bulunuyor. Bazı donanımlar ise her yeni nesilde biraz daha küçülerek telefonlarda daha az yer kaplamaya başlıyorlar. Dolayısı ile -bugün olmasa da- bir gün şeffaf hale getirilemeyen donanımları cihazın çerçevelerine sığacak boyutlara küçülterek tamamen şeffaf bir akıllı telefon üretmek mümkün olabilir.

Samsung'un tamamen şeffaf akıllı telefonu için oluşturulan konsept

samsung şeffaf telefon konsepti

İkinci soruya, yani tamamen şeffaf bir akıllı telefona olan ihtiyaca geldiğimizde ise yanıtın kullanıcıdan kullanıcıya değişeceğini söyleyebiliriz. Zira Samsung’un işlevsellik açısından şeffaf bir akıllı telefon ile kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacağını henüz bilmiyoruz. Yine de günümüz akıllı telefonlarının iyiden iyiye birbirine benzer tasarımlarla piyasaya çıkması, teknoloji devlerini rakiplerden ayrılmak daha yenilikçi tasarımlar geliştirmeye mecbur bırakıyor.

samsung şeffaf telefon

LetsGoDigital, Samsung’un patentinde yer alan akıllı telefonun gerçek bir ürün haline gelmesi durumunda nasıl görüneceğini ortaya koymak için tasarımcı Giuseppe Spinelli ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Buna göre Samsung’un tamamen şeffaf akıllı telefonu, en azından patent görsellerine göre aşağıdaki ve yukarıdaki görseller gibi olacak.

Kaynak : https://nl.letsgodigital.org/smartphones/samsung-telefoon-doorzichtig-scherm/
63
28
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
63
28
3
3
2