SpaceX'in Starlink Uyduları, UFO İhbarlarını Artırdı

52
8
4
4
2
SpaceX'in tüm dünyaya internet erişimi sağlayacağı projesinin ilk adımı geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Firma tarafından fırlatılan 60 uydu, UFO ihbarlarını da beraberinde getirdi.

Elon Musk’ın Dünya’nın alçak yörüngesine yerleştireceği uydularla tüm dünyaya internet erişimi sağlama projesinin ilk adımı geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Yörüngeye fırlatılan ilk 60 uydu, birçok UFO ihbarına sebep oldu.

Fırlatmadan kısa bir süre sonra amatör gökbilimci Marco Langbroek, Hollanda’nın üstünden tek sıra halinde geçen uyduların görüntülerini yayımlamıştı. Hollandalı UFO sitesi UFO Meldpunt, tek sıra halinde gelen uydular hakkında 150’den fazla ihbar aldıklarını söyledi. Site, ayrıca bu ihbarlardan bazılarının, bunların UFO olabileceğini iddia ettiğini söyledi.

Hollandalı yayımcı Nederlandse Omroep Stichting’e konuşan bir tanık, “Ne olduğuna anlam veremedim. Rusya, ABD’ye mi saldırıyordu? Yoksa onlar UFO muydu? Gerçekten, hiçbir fikrim yoktu” dedi.

SpaceX’ten yapılan açıklamada, uyduların dünyanın yörüngesindeyken ayrılacağı, yani onları birbirine bu kadar yakın bir şekilde görmenin bundan sonra mümkün olmayacağı ifade edildi.

Şirket, uyduların boyutları sebebiyle gece gökyüzüne bakıldığında onları görmenin pek olası olmadığını söylemişti. Ancak bazı gökbilimcilere göre, Starlink uydularının üstündeki güneş panelleri ışığın normalden fazla parlamasına sebep olmuş olabilir.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/ufo-sightings-elon-musk-spacex-internet-satellites-starlink-space-a8933411.html
52
8
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
52
8
4
4
2