Starlink İlk Kez Bir Asya Ülkesinde Kullanıma Sunuldu: Peki Türkiye'ye Ne Zaman Geliyor?

8
5
3
3
0
SpaceX, uydu internet hizmeti Starlink'i Japonya'da kullanıma sunmaya başladı. Japonya, hizmetin açıldığı ilk Asya ülkesi oldu.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk yönetimindeki uzay şirketi SpaceX, dünyanın dört bir yanına ucuz ve hızlı uydu interneti sunma hedefiyle 2019 yılında Starlink projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda da şu ana kadara yörüngeye 3500’e yakın uydu fırlatıldı ve Starlink birçok ülkede hizmet vermeye başladı. En son Elon Musk, son zamanlarda birçok olayın yaşandığı İran’da uyduları devreye sokmuştu.

Şimdi ise bir başka ülkede Starlink hizmetinin verilmeye başladığı açıklandı. SpaceX’in bugün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şirketin uydu internet hizmetinin Japonya’da erişilebilir hâle geldiği ifade edildi.

Japonya, Starlink’in geldiği ilk Asya ülkesi oldu

SpaceX, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Starlink hizmetinin Japonya’da başladığını duyurdu. Dev şirket ayrıca ülkenin Starlink hizmeti almaya başlayan ilk Asya ülkesi olduğunu da yaptığı açıklamalara ekledi.

Eylül 2021’de Japonya’nın en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi KDDI Corporation, yüksek hızlı geniş bant internetini kulelerine ulaştırmak için SpaceX’in Starlink hizmetini seçtiğini duyurmuştu. Şirket, yaptığı açıklamada, “2022’de KDDI, kırsaldaki mobil müşterilerine kentsel mobil bağlantı deneyimi sunabilecek” ifadelerini kullanırken Starlink servisine lisans verildiğini aktarmıştı.

Elon Musk’a göre Çin, Starlink’i istemiyor

Yakın zamanda yapılan bir başka açıklama, Çin’in Musk’ın Starlink hizmetini istemediğini ortaya koydu. Ünlü milyarder, Financial Times’a verdiği bir demeçte Pekin’in, ülkede Starlink satmasına karşı çıktığını ifade etti.

Açıklamalarda, Çin hükümetinin Starlink hizmetinin Rusya ile savaşta olan Ukrayna’da aktif etmesini onaylamadı aktarıldı. Ayrıca haber, Pekin’in Musk’tan Starlink’i Çin’de satmayacağına dair güvence aradığını da ekledi.

Starlink Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Musk’ın Starlink projesinin ülkemize ne zaman geleceği de büyük merak konusu. Şirket, hizmeti 2022 yılında Türkiye’ye sunmayı planlıyordu. Ancak daha sonra bu tarih yeniden ertelenerek 2023’e çekildi. Yakın zamanda hizmetin internet sitesinde yapılan yeni bir düzenleme de bu tarihi kaldırdı. Yani şirket, Starlink’in ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili artık bir tarih sunmuyor. Bu da hizmetin ne zaman geleceğinin belirsiz olduğunu ortaya koyuyor.

Peki Starlink nedir?

8
5
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
3
0