Steam, Remote Play Together'ın Çıkışına Özel İndirim Gerçekleştirdi

18
2
1
1
1
Yeni özelliğiyle oyunculara ayrık ekran oyunları oynama imkanı sağlayan Steam, kooperatif oyun kültürünü tekrar canlandırdı. Bu yeni özelliğin kullanıma açılması şerefine, özelliği destekleyen oyunlara kapsamlı bir indirim yapılmakla beraber; bir de yayın düzenlendi.

90'lar ve 2000'lerde çocukluğunu yaşamış çoğu birey, arkadaşlarıyla Atari, PlayStation gibi eski nesil konsollarda kapıştığı, turnuvalar düzenlediği, geç saatlere kadar süren yaz gecelerini hatırlar ve özler. Çünkü günümüzün oyun anlayışı değişmiştir ve artık oyunlar genellikle CO-OP eğlence üzerine kurulmuyor. Böyle tatlı ortamları yeni nesil tecrübeyle bizlere getiren Remote Play Together, oyuncularda oldukça ilgi uyandırdı.

Hareketli, 1 aylık bir betadan sonra Valve'ın yeni Remote Play Together özelliği Steam üzerinden kullanıcıların kullanımına açıldı. Adından da anlaşılacağı üzere bu özellik, arkadaşlarınızla internet üzerinden ayrık ekran oyunlar oynamanızı sağlıyor. Bunu, arkadaşlarınızın girdilerini sizin cihazınıza ileterek sağlayan özellik, sizi adeta dostlarınızla koltukla oturup eski konsol oyunlarını oynadığınız zamana geri götürüyor. Aynı zamanda Remote Play Together, oyun sırasında arkadaşlarınızla sesli konuşma imkanı da veriyor.

Oynayacağınız oyunun 1 adet kopyası yeterli

remote play together

İşin ilginç kısmı, sadece oyunu kuran kişinin oyuna sahip olmasının yeterli olması. Yani Remote Play Together özelliği ile arkadaşınızın da oynayacağınız oyunu almasına gerek yok. Platformlar arası (PC, macOS, Linux, iOS, Android) kullanımı da mümkün kılan uygulama, en fazla üç kişi olacak şekilde eski günlerdeki gibi arkadaşlarınızla yerel 'oyun partileri' düzenlemenize olanak tanıyor. 

Özelliğe sahip oyunlar indirimde

steam yayın

Remote Play Together'ın çıkışını kutlamak amacıyla Valve, yeni bir Steam indirimi düzenledi. Bu yeni özellikten faydalanabileceğiniz onlarca oyun, yakın zamanda indirime girdi ve indirim şu an hâlâ sürüyor. Tüm bunlara ek olarak şirket, dünyanın dört bir yanından birçok yayıncı ile Remote Play Together özelliğini teşhir amaçlı bir yayın organize etti. Yayında göze çarpan isimler içerisinde Dota 2 yayıncıları olan Purge ve Sheever var. Yayın hâlâ Steam üzerinde erişilebilir durumda. Steam'den Remote Play Together bölümüne giderek bu yayına ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/20/steam-remote-play-together-sale/
18
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
1