TEMSA Genel Müdürü, Otonom ve Elektrikli Araçlar Hakkında Konuştu

15
4
2
2
1
Otomotiv sektörünün sürücüsüz ve otonom teknolojilerine yönelmeye başladığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda açıklama yapan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, "Otonom araçlar hayatımıza girdiğinde çok farklı bir dünyada uyanacağız. Bütün ezberler bozulacak." dedi.

Petrol ve türevlerinin otomobillerde kullanılması çevreye ciddi zararlar veriyor. Son birkaç yıla kadar bu konuda herhangi bir çözüm olmadığı için çok dillendirilemeyen bu zarar, elektrikli otomobillerin hayatımıza girmeye başlamasıyla yavaş yavaş konuşulmaya başlandı. Birçok firma kendi araçlarını elektrikli ve otonom hale getirmeye uğraşırken, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili de benzer bir rota izleyecek. 

Elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojileri konusunda Anadolu Ajansı'na konuşan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda "Dünya bir evrim içerisinde. Dünyada, Türkiye'nin yapısına uygun şekilde bir değişim var. Dünyada gerçekten doğru adımları atmazsak sıkıntı doğabilir. Transformasyon o zaman lehimize değil, aleyhimize çalışır" dedi.

Otomobil sektörünün sürekli değişim içerisinde olduğunu söyleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ve TEMSA olarak ileri teknoloji alanında çok şansımız var. Gerçekten bir evrim yaşıyoruz. Bu evrim içerisinde çok fırsatlar barındırıyoruz. Doğru hamleleri atmazsak, oturup beklersek gerçekten yok olma tehlikesi var. Akıllı mobilite ve ileri teknoloji alanlarında hızlı ve akıllı davranıldığında Türkiye'nin otobüs ve yan sanayiciler olarak burada büyük bir fırsatı var. Türkiye otomotiv üretiminde dünyanın en iddialı ülkeleri arasında. Ancak sektörümüz açısından bakıldığında kendi motorumuzu üretmemiş olmamız, katma değer yaratma açısından bize büyük sorun yaratıyor."

"Halbuki elektrikli araçlarda durum farklı. Eğer erken davranır, kendi bataryalarımızı üretebilirsek, ihracatımıza katma değeri çok yüksek bir kalem daha ekleyebilmiş oluruz. Henüz elektrikli araç pazarının en büyüğü Çin'i hariç tutarsanız, Avrupa ve Amerika'da bile smart mobility-akıllı mobilite kavramı daha tam gelişmedi ve bu pazarlar, elektrikli araçları yüzde 100 anlayamamış durumda. O yüzden doğru pozisyon almamız, Türkiye'ye büyük avantaj getirir."

Gün geçtikçe tecrübe kazandıklarını, rekabetçiliklerinin arttığını söyleyen Yıldırım, konuşmasını "Otonom araçlar hayatımıza girdiğinde çok farklı bir dünyada uyanacağız. Bütün ezberler bozulacak" diyerek bitirdi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/otonom-araclar-hayatimiza-girdiginde-cok-farkli-bir-dunyada-uyanacagiz/1420709
15
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
2
1