Tesla'nın 'Biyolojik Silah Savunma' Modunun Ne İşe Yaradığını Gösteren Video

62
28
4
4
4
Tesla elektrikli araçlarda bir süredir “Biyolojik Silah Savunma” hava filtresi kullanılıyor. “Biyolojik Silah Savunma” hava filtresi, orman yangınlarından etkilenen Tesla kullanıcıları için faydalı bir özellik olduğunu kanıtladı.

Tesla'nın uzun bir zaman önce Model X araçlarına eklediği “Biyolojik Silah Savunma” hava filtresi, araçların kullandığı havayı temizlemenin yanında araçta bulunan insanların kullanacağı havayı da temizliyor. Tesla Model X’e “Biyolojik Silah Savunma” hava filtresi 2015 yılında eklendi. 

Tesla, hava filtresinin normal bir arabada bulunan hava filtresinden 10 kat daha büyük olduğunu iddia ediyor. Tesla’nın “Biyolojik Silah Savunma Modu” olarak adlandırdığı modda tam kapasite ile çalışan hava filtresi, şirketin iddiasına göre havadaki ince partiküllerin ve hava kirletici maddelerin yüzde 99.97’sini temizliyor. 

tesla biyolojik silah savunma modu

Tesla, “Biyolojik Silah Savunma” hava filtresini Model S’e de ekledi. Model S kullanıcıları, hava filtresinin genel hava kirliliğinin ötesinde de faydalı olduğunu belirtti. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz yıl Kaliforniya’da meydana gelen orman yangınları nedeniyle hava kalitesinin çok kötü olduğu alanlarda Biyolojik Silah Savunma Modu’nun faydalı olabileceğini açıklamıştı. 

 

Bioweapon defense mode at its finest. from r/teslamotors

 

Bu yıl gerçekleşen orman yangınlarında da Tesla kullanıcıları, Biyolojik Silah Savunma Modu’nun faydalı olduğunu düşünüyorlar. Orman yangını alanından geçen bir Tesla kullanıcısı, Reddit’te bir video paylaştı. Biyolojik Silah Savunma Modu’nu etkinleştirip etkinleştirilmediği sorulan Tesla kullanıcısı, ateşi görür görmez modu aktif ettiğini ve havanın süzülerek kendisine geleceğini bilmenin çok iyi bir duygu olduğunu belirtti.

Kaynak : https://electrek.co/2019/10/13/tesla-bioweapon-defense-air-wildfires/
62
28
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
62
28
4
4
4