Tesla Cybertruck Ön Sipariş Rakamlarının Gerçek Olmadığı İddia Edildi

27
7
1
1
0
Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Cybertruck’ın ön sipariş sayılarını açıkladı. Bazı kişiler ise Musk’ın açıkladığı Cybertruck ön sipariş sayılarını doğru rakamları yansıtmadığını iddia etti.

Tesla’nın yeni aracı Cybertruck geçtiğimiz hafta tanıtıldı ve 100 dolar depozito bedeli ile ön siparişe çıkarıldı. 100 dolar ödeme ile Cybertruck’ın ön siparişine kayıt olduktan sonra paranızı geri alarak istediğiniz zaman ön siparişinizi iptal edebiliyorsunuz. 100 dolar depozito bedeli ile ön siparişe çıkan Cybertruck'ı binlerce insan sipariş etti. 

Cybertruck’ın ön siparişi başladıktan kısa bir süre sonra şirketin CEO’su Elon Musk, 146.000 sipariş aldıklarını açıklamıştı. Musk, bu ön sipariş rakamının 25 Kasım’da 200.000’e çıktığını duyurmuştu. Musk’ın açıkladığı rakamlar sonrasında tartışmalar alevlendi. Cybertruck’ın ön sipariş rakamları muhtemelen şu an daha yükselmiş durumda. Ama rakamlar üzerindeki potansiyel dolandırıcılık iddiaları hala ortadan kalkmış değil. 

Cybertruck ön sipariş sayıları

Car and Driver’da yayınlanan yeni bir rapor, Cybertruck ön sipariş rakamlarının doğruyu yansıtmadığını iddia ediyor. Twitter’da bazı kullanıcılar, Cybertruck ön siparişine kaydolan insanlardan birkaç defa depozito tahsilatı yapıldığını bununda Cybertruck sayılarını çok yükselttiğini belirtti. 

Lora Kolodny isimli Twitter kullanıcısı tweet atarak, Elon Musk’a tekrarlanan yanlış ön siparişleri belirleyip, ön sipariş rakamlarından çıkarıp çıkarmadıklarını sordu. Kolodny’e cevap veren Musk, yanlış siparişleri çıkardıklarını, sayıları ona göre hazırladıklarını açıkladı. 

Car and Driver’da yayınlanan rapor eğer doğru ise, Cybertruck’ın ön sipariş rakamları açıklanan seviyede yüksek olmayabilir. Musk, ön sipariş rakamlarının düzeltilmiş olduğunu söylemesine rağmen ne kadar yanlış sipariş verildiğini açıklamadı. Sipariş rakamları bu yüzden yanıltıcı olabilir. 

Cybertruck için belirlenmiş olan 100 dolar depozito ücreti oldukça düşük bir rakam. Tesla, daha önce Model 3 için 1000 dolar, Model Y için ise 2500 dolar ön sipariş teminatı istemişti. Cybertruck’ın geri ödenebilir 100 dolar depozitosu, diğer teminatlarla karşılaştırıldığında kafa karıştırıyor. 

cybertruck ön sipariş sayıları

Cybertruck ön sipariş rakamlarının bu kadar tartışma yaratması, Tesla’nın Cybertruck’ın tanıtılmasının ardından değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Forbes, Tesla’nın Cybertruck tanıtıldıktan sonra 770 milyon dolar değer kaybettiğini belirtti. Bu yüzden bazı insanlar, ön sipariş sayıları ile şirketin değer kaybının engellenmeye çalışıldığını düşünüyor. 

Cybertruck’la ilgili başka tartışmalar daha uzun zaman devam edecek gibi görünüyor. Cybertruck’ın üretimine 2021 yılında başlanacak. 2021’in sonunda başlayacak üretimin ardından ön siparişte bulunan insanlara araçlar teslim edilmeye başlanacak. O zamana kadar Cybertruck’la ilgili başka hangi tartışmalara şahit olacağımızı biz dahi tahmin edemiyoruz.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/tesla-cybertruck-customers-claim-there-are-fake-pre-orders
27
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
7
1
1
0