Tesla’dan Otopilot Grafikleriyle Yeni Otonom Araç Demosu (Video)

38
3
1
0
0
Tesla, tamamen kendi giden otonom araç yazılımı FSD (Full Self-Driving)’nin tanıtımı için bir demo yayınladı.

Tesla, elektrikli otomobil ve kendi giden otomobil konularında sektörün öncü firmaları arasında yer alıyor. Otonom sürüş teknolojisini geliştirmeyi amaçlayan firmanın yeni yazılımının adı Full Self-Driving (Tam Kendi-Sürüş FSD). Yazılım, bir demo ile tanıtıldı.

Yatırımcıları için ‘Otonom Günü’ düzenleyen Tesla, tamamen otonom araç çalışmaları hakkında bilgi vermek için çeşitli sunumlar yaptı. Tüm sunumlar sona erdikten sonra firma, FSD kullanan tamamen otonom araçlarını bir demo ile yatırımcıların karşısına çıkardı.

Tesla daha sonra demoya ait bir de video yayınladı. Video, otobanda otonom olarak giden aracın bazı yol kesişimlerinde yaptığı manevralar da yer alıyor. Bu otomatik pilotun becerilerine şu anda Tesla otomobillerde bulunan otomatik pilotlar sahip değil.

Aracın sürüş kabiliyetleri, ABD’li üreticinin daha önce 2016 yılında yayınladığı videodaki otomatik pilotun becerilerini andırıyor. Tesla ayrıca aracın çevre tanıma sistemini grafik olarak gösterebilen bir ekran da kullanıyor.

Yolların birleştiği ya da kesiştiği noktalarda daha başarılı işler çıkaran otomatik pilot, otobanda ise şu anda kullanılan Navigate ile aşağı yukarı aynı performansı gösteriyor. Yeni pilot, şoför direksiyonu tutmasa da aracı sürmeye devam ediyor.

Kaynak : https://electrek.co/2019/04/22/tesla-self-driving-demo-video-new-autopilot-graphics/
38
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
3
1
0
0