Tesla Model 3, Audi ve BMW'yi Geride Bırakarak 'Altın Direksiyon Ödülü'nü Kazandı

35
2
2
1
1
Tesla, Almanya'nın en prestijli otomobil ödüllerinden olan "Altın Direksiyon Ödülü"nü kazandı. Ödülle birlikte Tesla Model 3, bu yılın en iyi orta ölçekli aracı olma unvanına sahip oldu.

Otomobil sektörünün son dönemlerdeki en popüler ismi hiç şüphesiz Tesla. ABD merkezli şirket, otonom ve elektrik motorlu araçlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken otomobil sektöründe yeni bir sayfa açılmasını sağladı. Tesla'nın otomobil sektörüne yaptığı katkılar şimdi, uluslararası bir ödül ile taçlandırıldı.

Avrupa'nın en prestijli otomobil ödüllerinden bir tanesi olan "Altın Direksiyon Ödülü", bu yıl orta ölçekli araçlar kategorisinde Tesla Model 3'e verildi. Ödülü bizzat teslim alan Tesla CEO'su Elon Musk, konuya ve gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Dilerseniz şimdi, Tesla Model 3'ün bu ödülü nasıl kazandığına ve Elon Musk'ın açıklamalarına yakından bakalım.

Tesla Model 3

Ödül hakkında konuşan yarışma yetkililerinden bir tanesi, Tesla Model 3'ün bu ödüle layık görülmesinin altında yatan sebepleri; aracın sahip olduğu donanımsal özellikler, yeni teknolojileri kullanması, hızı ve fiyatının makul seviyelerde olması olarak açıkladı. Almanya'nın en çok tercih edilen otomobillerinden bir tanesi haline gelen Model 3, sahip olduğu özellikleriyle yarışmanın en yüksek puanlarından bir tanesini almayı başarmış oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Elon Musk, bu ödülü Model 3'ün geliştirilmesi ve üretilmesi için yoğun çaba harcayan çalışanları adına kabul ettiğini ifade etti. Alınan ödül nedeniyle bir de şaka yapan Elon Musk, ödül salonundaki davetlileri de kahkahalara boğdu. Geçmiş dönemlerdeki söylentilere de açıklık getiren Musk, Gigafactory 4'ün Berlin'e inşa edileceğini ilan etti. 

Tesla

Tesla Model 3, bugüne dek pek çok ödül aldı. Ancak bu ödül, Tesla için başka bir anlam içeriyor. Çünkü Tesla'nın bu etkinliklerdeki rakipleri BMW 3 ve Audi A3 modelleriydi. Ancak Tesla, rakiplerini kendi evlerinde ezmeyi başardı. Neticede Almanya merkezli şirketlerin ürettikleri otomobillerin dünya çapında namları var ve genelde kusursuz olmalarıyla biliniyorlar. Böylelikle Model 3'ün bu zaferi, şirketin haklı bir gurur yaşamasını sağladı.

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-model-3-vs-bmw-3-series-audi-a3-midsize-car-of-the-year-award/
35
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
2
2
1
1