Tesla Yönetimde Ufalmaya Gidiyor: Yönetici Sayısı 11'den 7'ye İnecek

13
2
2
2
0
Tesla, yönetim kurulundaki yönetici sayısını 11'den 7'ye düşürmeyi planladığını belirterek kurulun daha hızlı ve verimli çalışabileceğine izin verebileceğini söyledi.

Tesla, yapılacak değişiklikleri yönetim kuruluna Cuma günü açıkladı. 2009'dan beri yönetici olan Brad Buss ve kurula 2017'de katılan Johnson Rice, Haziran ayında yapılacak yıllık toplantıda ayrılacaklarını belirttiler. Hissedarlar Gracias'ın süresini bir yıl kısaltmayı kabul ederlerse Tesla'nın ilk iki yatırımcısı olan Stephen Jurvetson ve Antonio Gracias, gelecek sene ayrılmayı planlıyorlar.

Santa Clara Üniversite'sinde hukuk profesörü ve doçent ve bir şirkette kurumsal yönetim uzmanı olan Stephen Diamond, "Kurulun yeniden organize olması gecikmiş durumda" diyerek şirket yönetiminde değişiklik yapılması gerektiğini öne sürdü.

11 Nisan'da düzenlenecek toplantıya hazırlanan hissedarlar, idarecilerin görev sürelerinin üç yıldan iki yıla kısaltılması dahil şirketin kurumsal yönetimini iyileştireceğini söyleyen diğer tekliflere oy verecekler. Değişiklikler, yönetim kurulunun şirketin ticari CEO'sundan bağımsız olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt olarak Tesla'nın son hamleleri.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, geçen yıl Musk'ı Twitter'da Palo Alto'yu alacağına dair yaptığı yanıtlıcı yatırım söylemlerinden dolayı yargılamıştı. Komisyon, Elon Musk'ı CEO'luktan çıkarmak istemişti ancak iki tarafın uzlaşması sonucu Tesla 40 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Musk en az 3 yıl daha başkanlık görevinde kalmayı başarmıştı.

Tesla hisseleri cuma gününü 2.03 dolarlık karla 273.26 dolardan kapattı. Bu yıl %18, Musk'ın tweet attığı 7 Ağustos'taki zirveden beri ise %29 kaybettiler.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-04-tesla-size-board-directors.html
13
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
2
0