Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Ticaret Bakanlığı; TV, Beyaz Eşya, Mobilya ve Kuyumda Taksit Sayısını Azalttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun ardından Ticaret Bakanlığı da televizyon, beyaz eşya, mobilya ve kuyumda kredi kartı ile yapılacak olan alışverişlerde taksit sayısını düşürdü.

Ticaret Bakanlığı; TV, Beyaz Eşya, Mobilya ve Kuyumda Taksit Sayısını Azalttı
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

Kredi kartları pek çok kişinin hayatının idare ettirmek için kullandığı en önemli enstrümanlardan biri olarak biliniyor. Kredi kartlarına yapılan taksitler de harcama yapmak için pek çok kişinin ana çözümü olarak göze çarpıyor.

Geçtiğimiz günlerde BDDK, bazı alanlarda kredi kartlarına yapılabilecek taksit sayılarında sınırları aşağı çekmiş ve yapılabilecek taksit sayısını azaltmıştı. Benzer bir hamle de Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

Pek çok üründe taksit sayısı düşüyor

Ticaret Bakanlığı; TV, Beyaz Eşya, Mobilya ve Kuyumda Taksit Sayısını Azalttı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik adlı yönetmelik, 26 Aralık 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik ile birlikte pek çok üründe yapılabilecek taksit sayısı da yeniden düzenlendi. Bu değişikliklerde taksit sayılarının aşağıya çekildiği göze çarptı. Özellikle beyaz eşya, mobilya ve kuyum alanında taksitlerin azaltılması dikkat çekti.

Yönetmelik, yayınlandığı andan itibaren yürürlüğe de girdi. Yani bugünden itibaren yapılacak olan alışverişlerde, yeni yönetmelik ile birlikte belirlenen taksit sınırları geçerli olacak. Firmalar kredi kartına daha fazla taksit yapamayacak.

Televizyon 4, beyaz eşya 12 taksit

Ticaret Bakanlığı; TV, Beyaz Eşya, Mobilya ve Kuyumda Taksit Sayısını Azalttı

Yeni yönetmelikte, bir önceki yönetmelikte yapılan değişiklikler ise şu şekilde oldu:

  • Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışları ile fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan televizyon satışlarında taksit süresi: Eskiden 6 ay, artık 4 ay
  • Tablet bilgisayar: 6 ay, değişmedi
  • Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri, mobilya: Daha önce 18 ay, artık 12 ay
  • Hava yolları, seyahat acenteleri ve yurt içine ilişkin konaklama harcamaları: 18 ay
  • Basılı ve külçe halinde olmayan kuyum: Daha önce 8 ay, artık 6 ay

YORUMLAR

(10)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
F
Furkan Kuran 5 yıl önce
adamın parası yok birden o paraları veremiyecek durumdaysa mecbur bütçesine göre taksit yapacak o kadar evlenen çift var ev düzmek zorunda olan kendi ülkenin milletine düşmanlık bu başka bişey değil bugün düzgün bir televizyon bile 7 8 bin lira beyaz eşya alayım desen elle tutulur olanı 3 binden başlıyo 10 bün lira maaş alan biri bile nakit verip bi odasını yenileyemez gariban ne yapsın 3 kuruşla elbet bu devran döner
N
nevzat şanlı 5 yıl önce
ülkede yapılması gereken tek şey var; kaliteli üretim. eğer yurtdışından bağımsız üretim yapılırsa döviz kuruna bağlı fiyat artışlarının ve taksit kısıtlamalarının önüne geçilir. bunu sadece böyle çözebilirsiniz.
O
osman osman 5 yıl önce
hedef 2023