Titanic Kazasını Yaşayan Birinden Tüm Bilinenleri Unutturacak İddia

251
19
11
11
9
Bundan yaklaşık 110 yıl önce batan devasa yolcu gemisi Titanic, birçok yapıma da konu oldu. Mühendislerin asla batmayacağını iddia ettiği gemi, bir buz dağına çarparak ikiye bölündü ve korkunç sayıda kişi hayatını kaybetti. Tabii ki buz dağı, bizim bu zamana kadar bildiğimiz Titanic hikayesi içerisinde bulunuyor ancak yeni bir iddia, Titanic'i batıranın buz dağı olmadığını belirtti.

Filmlerden ve kitaplardan, batmaz denilen gemi Titanic'in bir buz dağına çarparak battığını biliyoruz. Ortaya çıkan son iddiaysa Titanic'in bir buz dağına çarpmadığını belirtti. Bu iddia, tüm bilinenlerin bir kez daha gözden geçirilmesine neden oldu.

Konuyu tekrardan araştıran ve gerçeği bulmaya çalışan Bright Side, elindeki tüm bilgileri birleştirerek Titanic'in batma sebebini ortaya çıkartmak için bir yazı paylaştı. Ortaya atılan bilgilerse tarihi değiştirecek cinsten oldu.

titanic

Vaghinak Byurat isimli kişi, bir iş seyahati için Amerika'ya gidiyordu. Yanında büyük miktarlarda kitap almak zorunda olan Byurat, bu sebepten dolayı Titanic'ten bilet aldı. Gemide yaşanılan kaza sonucunda Titanic'in batışını kendi gözleriyle gören Byurat'ın olayları aktarışı, bildiğimizden biraz daha farklı.

Chahen Khachatourian, kazanın ardından Byurat ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajın ardından da gemide neler olduğuna dair bir hikaye yazdı. Byurat, uzun bir yaşam yaşadı ve Titanic'e ne olduğuna dair hikayeler anlattı. İşin en ilginç kısmı da bu hikayelerde başladı.

buz dağı

Birçok kez Titanic'ten bahseden ve olaya dair hikayeler anlatan Byurat, bir kez dahi olsun bir buz dağından bahsetmedi. Byurat, bunun yerine geminin bir patlama sonucunda deniz tabanına gömüldüğünü dile getirdi.

Byurat'ın yanı sıra başka kazazedeler de Titanic'te 2 ila 4 arasında patlamanın gerçekleştiğini belirtti. Tabii ki olay anındaki panikle patlama sayısında tutarsızlıklar meydana gelmiş olabilir ancak hiçbir kazazedenin herhangi bir buzuldan bahsetmemesi, buz dağının görünen yüzünün gerçekliğini sorgulatan cinsten oldu.

30 yılını Titanic'in batma sebebini araştırmaya adayan Senan Molony, Titanic'in batmasının sebebi olarak ateş, buz ve ihmali gösteriyor. Ortaya çıkan son bilgilerle tamamen uygun olan bu tanım da Titanic'in filmlerin ve kitapların aksine gerçekten bir patlama sonucu battığını ortaya koyuyor. Şu an için durum hâlâ bir netlik kazanmamış olsa da ortaya ikinci bir ihtimalin çıktığını söyleyebiliriz. Sizce gemide neler oldu? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-curiosities/titanic-survivor-claims-an-iceberg-didnt-destroy-the-ship-770860/
251
19
11
11
9
Emoji İle Tepki Ver
251
19
11
11
9