Toyota’dan Ay’da Kullanılacak Konsept Minibüs Tasarımı (Video)

16
2
1
0
0
Japon teknoloji devi ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı JAXA, Ay’a yapılacak görev için güçlerini birleştirmişti. Toyota’nın konsept minibüsüne ait ilk görüntüler ortaya çıktı.

Son yıllarda tekrar popüler hale gelen ve pek çok ülkenin yakın zamanda ziyaret etmeyi planladığı Ay, Japonya’nın da hedefinde yer alıyor. Bu amaçla çalışmalarını devam ettiren Japon Uzay Araştırma Ajansı JAXA, ülkenin önde gelen pek çok firmasıyla da işbirliği içerisine girmişti.

Toyota da JAXA’nın partnerleri arasında yer alıyor. Firmanın tasarladığı araç, astronotların Ay yüzeyinde uzay kıyafetine ihtiyaç duymadan yolculuk yapabilmelerini sağlayacak. Otonom olarak hareket etmesi planlanan araç, enerjisini de Güneş’ten sağlayacak.

Aracın uydu yüzeyinde 10,000 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilmesi bekleniyor. JAXA’nın amacı, sistemi 2029’da devreye sokabilmek. Aracın uzunluğu 6 metre, genişliği 5.2 metre ve yüksekliği de 3.8 metre olacak.

JAXA, bu tür araçların uzay operasyonları için büyük bir önemi olacağına inanıyor. Bu tür taşıtlar sayesinde astronotların uydu yüzeyinde daha uzun mesafeleri kat edebilmeleri mümkün. Araç iki astronot taşıyabiliyor.

JAXA, insanlı keşif görevlerini 2030’da başlatmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6800609/Toyota-unveils-concept-moon-rover-Japanese-space-agency-able-carry-astronauts.html
16
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
0
0