Toyota'nın Yeni Patenti, Hırsızları Biber Gazına Boğacak

53
23
1
0
0
Yeni Toyota patentinin araç hırsızlarına bir sürprizi var; adaletten önce fiskeyi otomobilin kendisinden yiyecekler.

Görünüşe göre Toyota'nın gelecekteki planlarında, araç hırsızları için pek de hoş olmayan bir sürprizi var.

Geçen yaz Toyota, kişiselleştirilebilir parfüm yayıcı modeli için bir patent başvurusu hazırladı. Patentin yaptığı iş çok basit, aracı kullanan kişiyi tanından teknoloji, kişinin en sevdiği kokuyu dağıtıyor. Tabii eğer araca zorla girilme söz konusuysa, o zaman da aracın içi biber gazı doluyor.

Şu an piyasada olan bazı araçların zaten parfüm yayıcıları var. Toyota'nın iddiası ise modellerinin ilk kişiselleştirilebilir ve silahlaştırılabilir parfüm yayıcı olması.

Aktarılan bilgilere göre yeni patent, araca yaklaşan kişiyi uzaktan tanıyarak, kişi araca binmeden önce en sevdiği kokuyu yayıyor. Yakında zamanda Apple araçlar için bir yüz tarama teknolojisi tasarlasa da Toyota'nın sistemi şimdilik araç ile eşleştirilmiş bir akıllı telefon yardımıyla çalışacak.

Gelecek senelerde Toyota'nın bu patentini uygulamaya sokması beklense de biber gazının ilk başlarda araçlarımızdan uzak kalacağı düşünülüyor. Arkadaşlarımızı, ailemizi, sevdiklerimizi taşıdığımız araçların havalandırma sistemine biber gazı yerleştirme fikri, herkesin kabul edeceği bir fikirmiş gibi görünmüyor.

Kaynak : https://futurism.com/toyota-patent-cars-spray-thieves-tear-gas/
53
23
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
53
23
1
0
0