Türk Yapımı Silahlı Drone Songar'a Bomba Atar Eklendi

53
7
5
3
2
Türkiye’nin ilk milli silahlı drone’u Songar için siparişler başladı. İlk zamanlar makineli tüfek kuşanan Songar’a bu sefer bomba atar entegre edildi. Salgur ve Songar droneları gizli operasyonlar için en ideal birlikler olacaklar.

Askeri araç elektroniği, insansız hava araçları, sınır güvenliği, yapay zekâ gibi alanlarda donanım ve yazılımlar geliştiren ASİSGUARD, Türkiye için ilk olan milli sistem çözümlerini güvenlik güçlerinin envanterine katmak için çalışıyor. Vurucu mikro drone Salgur ve silahlı drone sistemi Songar’ı ilk kez 30 Nisan’da gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergileyen ASİSDGUARD, bu küçük canavarlar üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.

Yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girecek Songar’a yeni yetenek ve donanımlar kazandırmaya yönelik çalışmalar hala sürüyor. Lazer mesafe ölçer, balistik hesaplama ve nişangah gibi donanımlarla vuruş etkinliği artırılacak Songar’a bir de anons sistemi eklenecek. Bu sistem, olası tehditleri uyarmaya yönelik çalışacak.

songar

Silahlı Songar ve Salgur sürüsü ile eş zamanlı bir görev de gerçekleştirildi. Oluşturulan senaryoda vurucu 6’lı tim halinde uçan Salgur tarafından belirlenen hedefler, makineli tüfek ve bomba atar entegre edilmiş Songar tarafından etkisiz hale getirildi. Bu zamana kadar otomatik makineli tüfekle test edilen Songar, talep üzerine 40 mm otomatik bomba atarla da teste tabi tutuldu. Songar, yeni entegre edilmiş silahıyla da hedefleri başarıyla etkisiz hale getirdi.

Songar, 200 adet 5,56 kalibre 45 milimetre NATO sınıfı mermi taşıyabiliyor. Özel esnek mermi yolu ve otomatik ateşleme mekanizmasını barındıran sistem, 2.800 metre irtifa içerisinde görevini yapabiliyor. Özel bir müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusu ile göreve devam edilebiliyor.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/silahli-drone-songar-bomba-atar-kusandi/1564297#
53
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
53
7
5
3
2