Üniversitelerin Eğitim Ücretlerine 'Yüzde 300'e Varan' Zam Geldiği İddiası Sosyal Medyayı Karıştırdı: İşte Gelen Tepkiler

60
12
2
2
1
Bugün sosyal medyada ortaya çıkan paylaşımlarda, özel üniversitelerin eğitim ücretlerine zam geldiği iddia edildi. İddiaların kısa süre içinde büyümesi sonrası öğrenciler adeta isyan ederek yeni eğitim ücretlerini paylaşmaya başladı.

Ülkemizdeki okuyan insan sayısı her geçen gün artarken, her yıl milyonlarca öğrenci üniversitelere kayıt yaptırmaya devam ediyor. Bazı öğrenciler ise istedikleri bölüme devlet üniversitelerinde puanı yetmemesi sebebiyle veya daha farklı sebeplerle özel üniversiteleri tercih ediyor.  

Ülkece içinde bulunduğumuz ekonomik durumlar sonrası, pek çok şeyle birlikte özel üniversite ücretlerine de zam yapıldığı iddia edildi. Tabii ki böyle bir durum oldukça normal. Ancak bazı üniversitelerin kayıt kampanyaları sırasında bulundukları vaatlerin tutulmadığı da ortaya atılan iddialar arasındaydı. Gelin, iddiaların detaylarına ve sosyal medyadan yapılan paylaşımlara birlikte bakalım. 

Yüzde 250-300'e varan zam yapıldığı iddia edildi 

egitim ucreti zam beykent dogus

Twitter’da bugün akşam saatlerinde başlatılan etiketlerde, çok sayıda öğrenci Doğuş ve Beykent üniversiteleri başta olmak pek çok üniversitenin eğitim ücretlerine yüksek miktarda zam yaptığını iddia etti. Yapılan paylaşımların bazılarında bir dönemlik eğitim ücretine yüzde 250-300 arası zam yapıldığı iddia edildi. Öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda kendilerine vadedilen “Okuduğun süre boyunca eğitim ücreti artışı yıllık %5’i geçmeyecek” sözlerinin tutulmasını istedi. 

Geçtiğimiz yılın ardından eğitim hayatına devam eden ve ücretlerini yatırmak isteyen öğrenciler, karşılaştıkları manzaralar karşısında sosyal medyada adeta ateş püskürdü. Ancak iddiaların gerçekliğiyle ilgili henüz üniversiteler tarafından yapılan resmi bir açıklama yok.  

İşte sosyal medyada ortaya atılan iddialardan bazıları ve gelen tepkiler:

60
12
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
60
12
2
2
1