Valve, Steam Deck 2'nin Geleceğini Açıkladı: Çok Daha İyi Versiyonları Yolda!

17
14
2
2
2
Valve, taşınabilir bilgisayarı Steam Deck ile ilgili bir kitapçık yayınladı. Yayınlana kitapçık, uzun zamandır dolaşan söylentileri doğrulayarak yeni Steam Deck cihazlarının geleceğini gösterdi.

ABD merkezli video oyun devi Valve, taşınabilir oyun konsolu Steam Deck’i yakın zamanda tanıtılmıştı. Henüz Türkiye’de bulunmayan bu cihaz, oyunseverlerden olumlu yorumlar almıştı. Şimdi ise dev şirketin konsol ile ilgili gelecek planları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz perşembe günü Valve, bir kitapçık yayınladı. Steam Deck’e odaklanan bu kitapçık, konsolun tasarım süreci, hikâyesi gibi şeylerin yanında Valve’ın tarihçesi ve felsefesi gibi konularda da açıklamalar içeriyordu. Ancak kitapçıkta en çok dikkat çeken şey Steam Deck’in geleceği hakkındaki ifadelerdi.

Yeni Steam Deck cihazlar gelecek

Açıklamalar, şirketin taşınabilir konsol konusunda gelecekte neler yapmayı düşündüğü ile ilgili bazı bilgileri içeriyordu. Çok fazla detay bulunmasa da bu kitapçık, Valve’ın tek bir konsolla yetinmeyeceğini açıkça ortaya koydu. Açıklamaların son sayfasında Steam Deck, ‘çok nesilli ürün’ olarak tanımlandı ve gelecek planlarıyla ilgili ipuçları verildi.

Valve’ın bu kitapçığı, bu yılın başından beri devam eden ve Steam Deck’in devamının geleceği söylentilerini açık bir şekilde doğrulamış oldu. Şirket, ilerleyen zamanlarda donanımsal ve yazılımsal iyileştirmeler yapmayı planladığı da gelen açıklamalar arasında bulunuyor. Valve’ın bununla ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

Steam Deck, alanında bir ilki temsil ediyor. Valve, gelecekte donanım ve yazılımda iyileştirmeler yapacak ve Steam Deck’in yeni versiyonlarını piyasaya sürecek. Orijinal Steam Deck ve diğer bilgisayarlar gibi, çıkacak yeni ürünlerin de oyuncuların çok sevdiği Steam oyun kataloğuna erişimi olacak.”

Steam Deck 2, yeni AMD işlemci ve VR entegrasyonu ile gelebilir

Mart ayında şirketin patronu Gabe Newell da cihaza ilginin büyük olduğunu, insanların daha iyi performanslı versiyonlar istediğini ifade etmişti. Newell ayrıca gelecek modellerde VR entegrasyonunun olabileceğini de açıklamalarına eklemişti.

Bunun yanı sıra haziran ayında çıkan iddialar AMD’nin Steam Deck’in yeni versiyonlarında kullanılabilecek daha hızlı RAM’e sahip bir APU işlemci üzerinde çalıştığını ortaya koymuştu. Ayrıca bu çipin 2023 veya sonrasında gelebileceği aktarılmıştı. Bu da Valve’ın yeni Steam Deck cihazlarını yakın zamanda çıkarmayacağını göstermişti.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/95779-valve-marketing-booklet-asian-markets-confirms-steam-deck.html
17
14
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
14
2
2
2