WhatsApp'a E-posta ile Doğrulama Özelliği Geldi: Nasıl Kullanılacağını Adım Adım Anlattık

9
5
2
1
0
WhatsApp'ın iOS sürümüne e-posta ile doğrulama özelliği geldi. Kullanıcılar, tanımlayacakları e-posta adreslerine gelecek kodla hesaplarını aktif hâle getirebilecekler.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bundan birkaç ay önce önemli bir özellik ile gündeme gelmişti. 2.23.18.19 kodlu Android beta sürümde tespit edilen özellik, kullanıcıların e-posta ile hesap doğrulaması yapmalarını sağlayacaktı.

Şimdiyse bu özellik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. E-posta ile doğrulama özelliği, iOS kullanıcılarının hizmetine sunuldu. iPhone sahipleri, bu özellikten faydalanarak, WhatsApp hesapları için ekstra bir güvenlik katmanı oluşturabiliyorlar. 

WhatsApp'ın yeni özelliği böyle görünüyor:

WhatsApp

WhatsApp'ın 23.24.70 kodlu iOS sürümü ile kullanıcılara ulaşan yeni özellik, Hesap sayfası altında bulunuyor. Kullanıcılar, buraya girdikleri zaman artık e-posta adresleriyle ilgili bir seçenek görecekler. Bu seçeneğe dokunan bir kullanıcı, aktif olarak kullandığı bir e-posta adresini girecek ve WhatsApp'ın göndereceği 6 haneli doğrulama kodunu onaylayacak. Bu işlemler ile WhatsApp'a bir e-posta adresi tanımlayabileceksiniz.

WhatsApp e-posta doğrulama

E-posta adresini WhatsApp hesabına tanımlayan bir kullanıcı, WhatsApp'a giriş yaparken e-posta ile doğrulama seçeneğini kullanabilecek. Böylelikle WhatsApp hesabının aktif edilmesini sağlayan yeni bir seçenek daha kullanıcıya sunulmuş oldu. 

Tabii artık buna gerek var mı? Aslına bakacak olursak yok. Zira WhatsApp, bundan kısa bir süre önce "Passkeys" isimli bir özellik yayımladı. Android kullanıcıları tarafından deneyimlenebilen özellik, doğrulama koduna duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Çünkü Passkeys ile parmak izi ya da yüz taraması yaptırmak, WhatsApp'a giriş için yeterli olacak

WhatsApp'ın Passkeys özelliği ile ilgili detaylı bilgi için:

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-for-ios-23-24-70-whats-new/
9
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
2
1
0