Evdeki Wi-Fi Bağlantınızı Güçlendirebilecek 4 Öneri

144
22
21
20
16
Evlerimizdeki internet bilgisayarlarımıza kablolu olarak bağlandığında Wi-Fi konusunu düşünmeye gerek kalmıyor ancak bir akıllı telefonu veya dizüstü bilgisayarı internete bağlamak istediğimiz zaman güçsüz Wi-Fi bağlantıları eziyet olabiliyor. Bugün sizler için Wi-Fi bağlantısını güçlendirebilecek bazı öneriler sunacağız.

Dünya çapında artık çoğu kişi evlerinde internet bağlantısına sahip. Kelton Research tarafından yapılan bir araştırma sonucunda insanların %28'i Wi-Fi olmadan bir gün geçiremeyeceklerini düşünüyor. Kalan insanlar ise Wi-Fi bulunmamasının bir problem olmadığını söylese de evlerindeki Wi-Fi bağlantısında problem yaşadığını belirtiyor. Bugün sizler için evdeki Wi-Fi bağlantısını güçlendirebilecek 4 öneri listeledik.

1 - Modeminizi olabildiğince merkez bir yere koyun

Modem

Eğer kişisel odanızda kullandığınız bir masaüstü bilgisayarınız veya modemi kablolu olarak bağlamanız gereken herhangi bir cihaz yok ise modeminizi evinizin olabildiğince merkez bir yerine koyun. Bu, bütün odaları birbirine bağlayan bir hol olabilir. Bu şekilde modeminizden yayılan Wi-Fi bağlantısı tüm odalara daha kolay bir şekilde ulaşacaktır.

2 - Wireless Router (yönlendirici) kullanın

Örgüsel ağ yöntemlerini Wi-Fi bağlantınızı güçlendirebilmek için kullanabilirsiniz. Kablosuz yönlendiricileri evin çevresine yayarak Wi-Fi bağlantısını güçlü bir şekilde evin her tarafında elde edebilirsiniz.

3 - Modeminizin güncel olmasına dikkat edin

Wi-Fi bağlantısını güçlendirmek için öneri

Eski tip ve eski model modem kullanmak, Wi-Fi bağlantısının gücünü ve ulaşabileceği mesafeyi önemli ölçüde kısaltır. 5 GHz Wi-Fi sinyallerinin yayılmasını destekleyen bir modemle maksimum 2,4 GHz sinyallerin yayılmasını destekleyen modemin arasında önemli bir fark vardır.

4 - Her zaman internetinizi şifreli olarak koruyun

İnternet bağlantınızı herkese açık olarak ayarlayabilirsiniz ancak bunu yapmak internetin performansını önemli ölçüde düşürecektir. Tanımadığınız kişilerin internet ağınıza bağlanması internet performansınıza zarar verebileceği gibi verilerinizi de tehlikeye sokabilir.

Kaynak : https://www.blog.google/products/google-wifi/home-wi-fi-tips/
144
22
21
20
16
Emoji İle Tepki Ver
144
22
21
20
16