Xiaomi'nin CEO'sundan Heyecanlandıran 5G'li Telefon Açıklaması

42
8
2
1
0
Akıllı telefon pazarının yanı sıra tüketici elektroniği konusunda da bir dünya devi olan Xiaomi, başarısını her geçen gün artırıyor. Yeni teknolojilere oldukça hızlı şekilde ayak uyduran şirket, 5G destekli akıllı telefonlarda 2020 hedefini belirlemiş durumda. Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun'un açıklamalarına göre şirket, önümüzdeki sene 5G ile çalışan 10 farklı model piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz günlerde 108 MP kameraya sahip ilk akıllı telefon olan Mi Mix Alpha'yı duyuran Xiaomi, bu telefonda da ver yerdiği 5G teknolojisini yaygınlaştırmak için çabalarını sürdürüyor. Şirketin uygun fiyata yüksek performans ve kalite sunma mottosunu bozmadan piyasaya sürülecek yeni akıllı telefonlarda, yavaş yavaş yaygınlaşan 5G destekli donanımlar kullanılacak. 

6. Dünya İnternet Konferansı'nda konuşma yapan Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, şirketin gelecek planlarından bahsetti. 5G ile birlikte yüksek çözünürlüklü videolar ve kaliteli oyun deneyimi için yeni bir çağın başlayacağını belirten CEO, bulut oyun platformlarının en büyük destekçisinin hızlı veri aktarımı olacağını söyledi. 5G'de tüketici talebinin üretimi aştığını ifade eden Lei Jun'a göre hâlâ 4G üzerinde çalışan firmalar önümüzdeki süreçte sıkıntı yaşayacak.

Lei Jun: 'Gelecek yıl 5G destekli 10 farklı model piyasaya süreceğiz'

lei jun

Operatörlerin 5G altyapısında hızlanacaklarını düşündüğünü söyleyen Lei Jun, 2020'de 5G destekli 10 farklı model piyasaya süreceklerini ifade etti. 5G'nin yeni teknoloji çağı için oldukça önemli olduğunu belirten CEO, sözlerine şöyle devam etti: "Bu alanda büyük fırsatlar kadar büyük zorluklar ve riskler de var. 5G'de herkesin planı ve programı farklı ancak Xiaomi, iyimser olmaya devam edecek."

Şirketin en tepesinden gelen bu açıklamaya göre Xiaomi, önümüzdeki yıl giriş ve orta segmentte konumlandırılacak 5G destekli cihazlarla adeta piyasaya damga vuracak. 5G destekli cihazların fiyatlarının yüksek olması, şu an için büyük bir engel gibi görünüyor ancak konu Xiaomi olduğunda fiyat konusunda sürprizlere açık olmakta fayda var. Şirketin 2020 planlarını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/20/lei-jun-xiaomi-will-release-10-5g-phones-next-year/
42
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
8
2
1
0