Xiaomi'nin Ön ve Arka Kamerayı Ortadan Kaldırdığı İlginç Pop-up Kamera Patenti

62
23
9
5
3
Çinli akıllı telefon üretici Xiaomi, hem ön hem de arka kameranın kullanılmadığında ortadan kaybolduğu yeni bir patent ortaya çıkardı. Patente göre hem ön hem de arka kamera bir pop-up mekanizmasına gömülecek.

Katlanabilir ve çift ekranlı akıllı telefonları saymazsak akıllı telefon üreticilerinin tasarım konusunda en büyük yarışının ekran/gövde oranını artırmak noktasında olduğunu söyleyebiliriz. Tüketicilere çentik ya da delik bulunmayan gerçek uçtan uca ekran sunmak isteyen üreticiler, bunun için birkaç farklı teknoloji üzerinde çalışıyorlar ve bunlardan biri de pop-up kameralar.

Pop-up kameralı telefonlarla ilk kez 2018 yılında tanışmış olsak da söz konusu açılır-kapanır mekanizmanın güvenlik noktasında bazı eksiklerinin olması, popüler hale gelmesini engelledi. Buna rağmen Xiaomi, pop-up kamerayı tamamen geçmişte bırakmamış olabilir. Zira ortaya çıkan yeni bir patente göre Çinli teknoloji devi, yeni nesil bir pop-up kamera tasarımı üzerinde çalışıyor.

xiaomi patent

Xiaomi’nin yeni pop-up kameralı akıllı telefonunda bir yerine iki pop-up mekanizması bulunuyor. Dahası, söz konusu mekanizmada hem öne hem de arkaya bakan ikişer kamera bulunuyor. Xiaomi’nin tek bir pop-up modülüne iki kamera sensörünü birden nasıl sığdıracağını ise ancak böyle bir telefon gerçek bir ürün olduğunda görebileceğiniz.

İkili pop-up kamera mekanizmasının dışında Xiaomi’nin patenti, alışık olduğumuz tam ekran bir akıllı telefon gösteriyor. Ön tarafta son derece ince çerçeveler ve kesintisiz bir ekran yer alırken; arka tarafta ana kameraların da pop-up mekanizmaya taşınmasıyla birlikte yalnızca üst kısımda bir flaş bulunuyor.

pop-up kamera patent

Xiaomi’nin şu anda ekrana gömülü kamera teknolojisi üzerinde de yoğun bir şekilde çalıştığını düşünürsek söz konusu patentin nihai bir ürüne dönüşme ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebiliriz. Yine de fazla kesin konuşmamakta fayda var...

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Xiaomi-smartphone-with-dual-pop-up-cameras-patent_id127006
62
23
9
5
3
Emoji İle Tepki Ver
62
23
9
5
3