Yeni RoboCop Filminin Yönetmen Koltuğuna Sürpriz Bir İsim Oturdu

5
4
2
2
0
Neill Blomkamp’ın ​​bu yılın başlarında RoboCop Returns projesinden ayrılmasının ardından yönetmensiz kalan efsanevi film, aradığı ismi sonunda buldu. 1987 yılındaki orijinal RoboCop filmini takip edecek olan yapım, Hulu için yaptığı Little Monsters filmi ile adını duyuran Abe Forsythe tarafından yönetilecek.

Geçtiğimiz yıl MGM tarafından RoboCop’un yeni devam filminin yönetmeni olarak duyurulan Neill Blomkamp, bu yılın başlarında beklenmeyen bir şekilde projeden ayrıldığını açıklamıştı. 1987 yılında başlayan orijinal seriye bağlı kalacak filmin yönetmen koltuğuna kimin oturacağı bugün itibarıyla belli oldu. 

Stüdyo, dijital yayın platformu Hulu için yazıp yönettiği Little Monsters filmi ile beğeni toplayan Avustralyalı sinemacı Abe Forsythe’nin yeni RoboCop filmine liderlik edeceğini duyurdu. Heyecanla beklenen film, 2013 yapımı Amerikan Hustle filmi ile 'En İyi Film' dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Richard Suckle ile orijinal serinin yazarları Ed Neumeier ve Michael Miner tarafından üretilecek. 

robocop devam filmi

Paul Verhoeven’in yönettiği 1987 yapımı RoboCop, ölümcül şekilde yaralanan bir polis memurunun yarı robot yarı insan olarak hayata döndürülmesine odaklanmıştı. Karakter, 80'lerin aksiyon filmleri aleminde ikonik bir figür haline gelse de, 2014 yılında yönetmen Jose Padilha tarafından yeniden başlatılan seri, orijinal filmin başarısına yetişememişti. Başrolünde İsveçli aktör Joel Kinnaman'ı izlediğimiz film, dünya çapında 240 milyon dolar gişe hasılatı toplamıştı. 

Yukarıda da belirttiğim gibi yeni RoboCop filmi,1987 yılında Orion tarafından yayınlanan orijinal filmi doğrudan takip edecek. Padilha’nın filmindeki en önemli eksik, orijinal serinin ruhunu tam olarak taşımamasıydı. Elbette bunda, hikayenin sil baştan yeniden kurgulanması da etkili olmuş olabilir. Yeni devam filminde Alex Murphy nam-ı diğer RoboCop karakterine kimin hayat vereceğini bilmiyoruz. Dahası, proje için açıklanmış bir zaman çizelgesi de bulunmuyor; ancak detaylar için çok uzun süre bekleyeceğimizi düşünmüyoruz. 

Kaynak : https://comicbook.com/movies/2019/11/20/robocop-returns-director-reboot-abe-forsythe/
5
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
2
0