Bilmediğiniz Sitelerden Korunun: Yopmail İle Geçici E-Posta Nasıl Oluşturulur?

19
3
2
0
0
Tüm internet siteleri ve dijital platformlar sizden e-posta adresi isteyebilir ancak siz hepsine kişisel adresinizi vermek istemeyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken Yopmail geçici e-posta adresini kullanmaktır. Gelin Yopmail nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına bakalım.

Sık sık kullandığınız ve kişisel bilgilerinizi paylaştığınız internet sitelerinde ve diğer dijital platformlarda güncel olarak kullandığınız e-posta adresinizi kullanmak hem kullanım kolaylığı hem de güvenlik sağlayacaktır. Ancak ne idüğü belirsiz bir internet sitesini bir kez ziyaret etmek için kişisel adresinizi paylaşmak yerine Yopmail geçici e-posta adresini kullanmak çok daha avantajlı olacaktır.

Yopmail geçici e-posta adresini kullanarak hem kişisel güvenliğinizi koruyabilir hem de ilerleyen zamanlarda o siteden gelecek can sıkıcı spam e-postalardan kurtulabilirsiniz. Son yıllarda geçici e-posta adresi hizmeti veren internet sitelerinin sayısı artmış olsa da Yopmail bunlar arasında öne çıkan bazı özellikler sunuyor. Gelin bu hizmeti biraz daha yakından tanıyalım ve aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldıralım.

Geçici e-posta adresi hizmeti sunan Yopmail nedir?

yopmail

Yopmail internet sitesi, kullanıcılarına yopmail.com uzantılı geçici e-posta adresleri sunuyor. Diğer geçici adres sunan hizmetlerden farkı ise her seferinde yeni bir e-posta oluşturmanız gerekmiyor. Örneğin; [email protected] adresini dilediğiniz yerde, dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu adresi paylaştığınız tüm internet siteleri ve dijital platformlar, bu adresi gerçek olarak kabul edecekler.

Peki kullanmış olduğunuz e-posta adresine mesaj geldiği zaman nasıl göreceksiniz? Yopmail internet sitesine girin ve arama çubuğuna kullanmış olduğunuz e-posta adresini girin. Karşınıza o e-posta adresine atanmış olan gelen kutusu çıkacak. Buradan gelen mesajları görmeniz mümkün.

Yopmail internet sitesi üzerinden oluşturduğunuz geçici e-posta adresi için herhangi bir şifre belirlemenize gerek yok. Oluştururken, kullanırken ya da gelen kutunuzu kontrol ederken sistem sizden herhangi bir şifre istemez. Yopmail internet sitesine buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dikkatli olmakta yarar var; Yopmail nasıl kullanılır?

yopmail

Şöyle düşünün, @ işareti öncesi hangi harf ya da sayı öbeğini kullanıyor olursanız olun yopmail.com uzantısını eklediğiniz anda o adres, sizin e-posta adresiniz oluyor. Bu durum tüm kullanıcılar için geçerlidir. Genel olarak internet dünyasında en çok kullanılan kelimeler ya da akla ilk gelen sözcükler herkes tarafından kullanılıyor. Yani ortak bir adresten bahsediyoruz.

Yopmail internet sitesine girip de arama çubuğuna e-posta adresinizi yazınca gelen kutusunu gördüğünüz gibi tüm kullanıcılar da aynı işlemi yapabilir. Kullanılan tüm e-posta adreslerine ait gelen kutuları halka açıktır. Tüm kullanıcılar, herhangi bir yopmail.com uzantılı e-posta adresinin gelen kutusuna ulaşabilirler. 

Haliyle bu durum kullanışlı olduğu kadar yanında güvenlik sorunlarını da getirir. Bu nedenle Yopmail geçici e-posta adresini kullandığınız hiçbir internet sitesinde kişisel bilgilerinize yer vermeyin. Aynı şekilde çok kullanılan bir isimle adres oluşturmak yerine, harf ve sayılardan oluşan farklı bir kombinasyon kullanmayı tercih edin.

Kafalar biraz karışmış olabilir; Yopmail ne işe yarar?

yopmail

Veri gizliliğinin ne kadar önemli olduğunu ve verilerimizi korumak için neler yapmamız gerektiğini anlattığımız onlarca yazıdan sonra Yopmail ile herkese açık geçici e-posta adresi kullanımını anlatmamız biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak Yopmail, zaten kişisel verilerinizi paylaşmak istemediğiniz yerlerde kullanılıyor.

Mutlaka karşılaşmışsınızdır; sadece bir kere dosya indirmek ya da bir makale okumak için sizden abonelik isteyen internet siteleri var. Sık sık kullandığınız güvenilir internet sitelerine kişisel bilgilerinizi vermek hem hizmet kalitenizi arttırır hem de güvenliğinizi sağlar. Ancak bir daha yolunuzun düşmeyeceği ve güvenilir olmayan bir internet sitesi ile neden kişisel e-posta adresinizi paylaşmak isteyesiniz?

Tam olarak bu noktada devreye Yopmail giriyor. Yopmail uzantılı e-posta adresleri, sistem tarafından gerçek e-posta adresi olarak kabul ediliyor. Bu sayede karşı tarafı bir nevi geçiştirmiş ve işinizi halletmiş oluyorsunuz. Geçici e-posta adresinizi paylaştığınız site ile gerçek kişisel bilgilerinizi paylaşmayın elbette.

Yopmail kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

yopmail

Kişisel alanını dilediğiniz gibi doldurabileceğiniz tüm Yopmail uzantılı adresler, pek çok internet sitesi ve dijital platform tarafından gerçek olarak kabul edilecektir. Ancak bazı sistemler artık yopmail.com uzantılı adresleri kabul etmiyor. Bunun yerine şu tür alternatiflerden birini kullanabilirsiniz;

  • @yopmail.fr
  • @yopmail.net
  • @cool.fr.nf
  • @jetable.fr.nf
  • @nospam.ze.tc
  • @nomail.xl.cx
  • @mega.zik.dj
  • @speed.1s.fr
  • @courriel.fr.nf
  • @moncourrier.fr.nf
  • @monemail.fr.nf
  • @monmail.fr.nf

@ öncesini dilediğiniz gibi doldurarak yukarıdaki uzantılardan birini kullanıp geçici e-posta adresi olarak kullanabilirsiniz. Hangi uzantıyı tercih ederseniz edin, gelen e-postalar @yopmail.com uzantılı adresinizin gelen kutusunda görünecektir. 

Gelen kutusunun herkese açık olduğunu asla unutmayın ve geçici e-posta adresinizi paylaştığınız site ile hiçbir kişisel bilginizi paylaşmayın. Yopmail internet sitesine giren herkes, e-posta adresini yazarak kolayca gelen kutusuna ulaşabilir ve oradaki tüm bilgileri görebilir.

Sık kullanılan kelimeler yerine sayılar ve harflerden oluşan farklı kombinasyonlar oluşturun. Örneğin; [email protected] gibi bir e-posta adresi oluşturarak kendinize özel ve kimsenin aklına gelmeyen bir adres oluşturmuş olursunuz. Her seferinde farklı bir adres oluşturmanız da mümkün. Eğer gelen kutusuna bir şeyler gelecekse oluşturduğunuz adres aklınızda kalsın yeter.

Neden Yopmail geçici e-posta adresini kullanmalıyım?

yopmail

Yopmail ve benzeri bir geçici e-posta hizmeti ile Facebook ya da Netflix’e üye olmayın, zaten bir noktada olamayacaksınız. Ancak süpervideoindir.com gibi bir internet sitesine neden kişisel bilgilerinizi ve kişisel e-posta adresinizi veresiniz ki? Böyle bir paylaşım yapmak, üçüncü şahıslara elinizde bilgi vermek gibi bir şey olacaktır.

Yopmail ya da 10 Minute Mail gibi geçici e-posta adresi sunan bir hizmet kullanmanın amacı karşı tarafı kandırmak değil, kendi verilerinizi güvene almaktır. Belki kullandıkça siteye güvenir ve kendi adresinizi paylaşırsınız. Ancak en azından ilk girişte bu tür bir geçici e-posta adresi kullanmak emin olun çok daha güvenli olacaktır.

Güvenilir olmayan sitelerde kullanmanız için geçici e-posta adresi sunan Yopmail nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar sorularını yanıtladık ve bu hizmet hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Veri gizliliğimizi korumak, bu dönemde en dikkat etmemiz gereken konudur. Geçici e-posta adresi kullanmak, bu konuda atılacak adımlardan yalnızca bir tanesi.

19
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
0
0