İşte Karşınızda 2020 Yapımı Game Boy: Analogue Pocket

9
6
5
1
0
Eski Game Boy cihazına benzeyen yeni bir oyun sistemi geliştirildi. Diğerlerinden farklı ve retro bir tasarıma sahip olan cihazın nostalji sevenleri heyecanlandırması bekleniyor.

Yıllar önceki Game Boy’a baktığımızda şunları görürdük: Donuk bir ekran, siyah beyaz oyunlar. Fakat önemli bir özelliği daha vardı. Game Boy, yıllarca kullanılan ve hâlâ görülmeye değer bir oyun listesi ile tamamlanan bir oyun makinesiydi. 

Zamanında bu cihazı denemeyen ya da ‘farklı’ bir versiyonunu denemek isteyen varsa Analogue Pocket, gelecek yıl 199 dolarlık fiyatıyla satışa çıkacak ve adeta 2020 yılında çıkan bir Game Boy gibi olacak. Cihaz, İngiliz stüdyosu Kenyon Weston ile ortaklaşa tasarlandı ve ‘Analogue’ adı altında piyasaya sürüldü. Analogue, Super Nintendo kontrol cihazlarından yeni Sega Genesis sistemlerine kadar, piyasadaki en iyi retro oyun donanımlarının bazılarında yer aldı.

Kendine özgü bir tasarıma sahip

analogue pocket

Analogue Pocket, bu projelerden oldukça farklı görünüyor çünkü herhangi bir retro tasarımı kopyalamak yerine kendine ait bir görünümle geliyor. Tabii ki Game Boy'un standart düğmeleri ve kasetler için bir yuvası var (Pocket ayrıca Game Boy Color ve Game Boy Advance kasetlerini kullanmaya da izin veriyor). Tasarım olarak şık, siyah ve olabildiğince sade olan bu cihaz, hiçbir etikete de sahip olmadığından neredeyse ‘gizli mod oyun sistemine’ benziyor.

Analogue CEO'su Christopher Taber “Video oyunu endüstrisi, diğer endüstrilere kıyasla tasarım konsept araştırmasında çeşitlilik açısından gelişiyor” diyor. “Bu sınırı elimizden geldiğince zorlamak istiyoruz, aksi takdirde bizim için bir çekiciliği kalmaz” .

Dikey modda olması rahat bir kullanım sunuyor

analogue pocket

Cihazın genel özelliklerine bakıldığı zaman birçok insanın Analogue Pocket ile ilgileneceği düşünülüyor. Cihaz, dikey modda tasarlanmış nadir oyun cihazları arasında bulunuyor. Bu nedenle yatay olarak tutulan Nintendo Switch gibi tutmak yerine bir hesap makinesi veya akıllı telefon gibi tutuyorsunuz. Sonuç olarak, birçok modern makineye göre oynamanın daha rahat olduğu söylenebilir. Küçük bir cihazı yatay modda tutmak fiziksel olarak tuhaf hissettirebilir. Bu yüzden artık birçok insan telefonlarında yatay mod yerine dikey modda fotoğraf çekmeyi tercih ediyor.

Pocket sistemi ayrıca Nintendo’nun en yeni konsolu olan Switch’in en iyi fikirlerinden bazılarını alıp 1989’a çeviriyor. Cihaz, şarj edilebilir piller ile çalışıyor. HDMI çıkışı da mevcut. 3,5 inç LCD ekranı, küçültülmüş boyutuna rağmen oldukça keskin görünen 1600x1440 çözünürlüğe sahip. Taber, “Bu ekran, özel bir taşınabilir oyun aygıtındaki herhangi bir ekranı uzun süreli olarak geride bırakıyor” diyor. Sadece oyunlar için kullanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca Game Boy’un orijinal ses yongasına dayanan ve müzik yapmak için popüler olarak kullanılan yerleşik bir Nanoloop uygulaması da bulunuyor. Ancak çoğu insan kesinlikle en sevdikleri eski Game Boy oyunlarını oynamak için kullanacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90417529/this-new-gaming-device-is-like-a-game-boy-for-design-snobs
9
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
5
1
0