Sony ile Honda'nın 'Ortak' Elektrikli Otomobilinin Ne Zaman Çıkış Yapacağı Açıklandı

7
1
0
0
0
Honda ile Sony'nin ortak olduğu elektrikli araba projesiyle ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Üst düzey yöneticilerden gelen açıklamalar, bu otomobilin ne zaman piyasaya sürüleceğini ve hangi özelliklere sahip olacağını ortaya koydu.

Elektrikli otomobil devrimi tüm hızıyla devam ederken, dev şirketlerin bu sektördeki yatırımları da sürüyor. Örneğin; aylar önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Honda ile Sony'nin iş birliği yaptığını ve bu iş birliği kapsamında elektrikli otomobil üreteceğinden bahsetmiştik. Birkaç ay önce ise bu iş birliği ile ilgili yepyeni bilgiler paylaşılmıştı. Şimdiyse Sony-Honda ortaklığı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Honda ile Sony'nin kurduğu şirketin üst düzey yöneticileri, şirketin ilk elektrikli otomobili ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamalar, ortaklığın sonucunda nasıl bir elektrikli otomobil ile karşılaşacağımızı gözler önüne seriyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, yeni açıklamalara bakalım.

Elektrikli otomobilin ne zaman piyasaya sürüleceği belli oldu!

Sony

*Sony'nin daha önceden tanıttığı konsept otomobil.

Ortak girişimin üst düzey yöneticileri arasında yer alan Yasuhide Mizuno tarafından yapılan açıklamalarda, Honda ile Sony'nin geliştireceği elektrikli otomobilin ne zaman hazır olacağı resmen duyuruldu. Mizuno'ya göre 2025 yılı, ABD otomobil pazarında elektrik dönüşümü için önemli dönemeç olacak ve kendileri de o gün geldiğinde, rekabetin içerisinde olacaklar. Yani Honda ile Sony'nin elektrikli otomobili, 2025 yılında ABD pazarına resmen giriş yapmış olacak. Japonya'daki tüketiciler ise 2026 yılında bu araçla tanışma imkanı yakalamış olacaklar.

Sony'nin atadığı üst düzey yöneticilerden Izumi Kawanishi ise aracın iç kısmıyla ilgili detaylara değindi. Bu bağlamda; güvenli sürüş sistemlerinin her gün biraz daha ilerlediğini, araba sürme adaptasyonunun ise giderek azaldığını ve azalmaya da devam edeceğini belirtti. Bunu görmezden gelemeyeceklerinden bahseden Kawanishi, yolcuların araç içerisinde eğlenceli zaman geçirmeleri için yeni yollar aradıklarını ifade etti.

Ortak girişimin elektrikli otomobili, dikkate değer özelliklere sahip olacak

sony honda ortak araba

Yapılan resmi açıklamalara baktığımızda, Sony ile Honda'nın üreteceği elektrikli otomobilin dikkat çeken özellikleri olacağını görüyoruz. Örneğin bu otomobilde 3. seviye otonom sürüş sistemi bulunacak. Ayrıca bu otomobil, Sony tarafından geliştirilen özel bir yazılıma sahip olacak. Bu yazılım, bazı özellikler için aylık abonelik imkanı sunacak. 

Ancak ortak girişime ait elektrikli otomobilin hangi platform üzerine inşa edileceği, nasıl bir bataryaya ve motora sahip olacağı gibi detaylar henüz gizemini koruyor. Otomobille ilgili teknik anlamda bildiğimiz tek şey, Honda'nın ABD'deki fabrikalarından bir tanesinde üretileceği. Önümüzdeki yıllarda, bu konuyla ilgili daha fazla bilgi edineceğimizi düşünüyoruz.

Kaynak : https://www.reuters.com/business/autos-transportation/sony-honda-mobility-venture-deliver-new-ev-us-spring-2026-2022-10-13/
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0