Apple, Bulut Oyun Hizmetlerinin iPhone ve iPad'lerde Neden Kullanılamadığını Açıkladı

16
13
13
1
1
Oyunseverlerin son dönemlerdeki gözdesi bulut üzerinden oyun akış hizmetleri, Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarında çalışmıyor. Peki bunun nedeni ne olabilir? Apple, Business Insider'a verdiği bir röportajda bu durumun nedenini açıkladı.

Oyunseverler son dönemlerde, bulut üzerinden oyun akış hizmeti sunan platformlarla fazla haşır neşir olmaya başladılar. Bunun nedeniyse Google Stadia, Microsoft xCloud ve GeForce Now gibi hizmetlerin oyunculara benzersiz bir deneyim sunmasıydı. Peki bu platformların Apple'dan neden çok uzakta olduğunu ve App Store'da bu hizmetlere neden yer verilmediğini hiç düşündünüz mü?

Business Insider'a bir röportaj veren Apple yetkilileri, bulut üzerinden oyun akışı sağlayan hizmetlerin iOS'ta neden olmadığına değindiler. Apple tarafından yapılan açıklamalarda, bu tür hizmetlerin iOS'ta bugüne kadar yer almadığı, bugünden sonra da yer almayacağı ifade edildi. Yani Apple, bu tür hizmetlerin iOS ekosisteminde olmasına izin vermeyecek

Bulut oyun hizmetleri

Apple tarafından yapılan açıklamalara bulut oyun hizmetleri, App Store politikalarını ihlal ediyor, bu nedenle de iOS platformunda hiçbir zaman yer almayacaklar. Elbette bu durum, ilerleyen dönemlerde değişiklik gösterebilir ancak mevcut koşullar altında bir iPhone sahibi, hiçbir zaman akıllı telefonundan Google Stadia deneyimi yaşayamayacak.

Apple'a göre App Store, tüm kullanıcılara hem yeni uygulamalar keşfetmesini sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Ayrıca App Store, geliştiriciler için de güvenli bir liman ve herkese adil bir rekabet ortamı sunmayı amaçlıyor. Dileyen bütün geliştiriciler, kurallara uydukları sürece uygulamalarını App Store'da yayınlayabiliyorlar. Ancak bu bağlamda geliştiricilerin, uygulamalarını ayrı ayrı denetime göndermeleri gerekiyor. İşte tam da bu nokta, bulut oyun akış hizmetlerinin App Store'da yer alamamasına neden oluyor.

App Store

Apple'ın açıklamalarını sadeleştirmek gerekirse; bulut üzerinden oyun oynamaya imkan tanıyan akış hizmetlerinde yer alan oyunlar, tek tek çalışmıyorlar ve bir grup halindeler. İşte bu durum, bu hizmetlerin App Store politikalarını ihlal etmesine neden oluyor. Eğer geliştirici şirket, bu platformdaki oyunları ayrı ayrı sunabiliyor olsalardı bu tür bir sorun yaşanmayacaktı.

App Store politikalarının 4.2.7 bölümüne baktığımızda, oyun akış hizmetlerinin App Store'da neden bulunamadığını daha iyi anlıyoruz. İlgili bölümde, uzak masaüstü uygulamaları için gerekli koşullar belirtiliyor. Bu koşullar arasında da ana cihaz ve istemcinin yerel ve LAN tabanlı bir ağa bağlı olması gerektiği belirtiliyor. Bulut üzerinden oyun akış hizmetlerinde böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca yine aynı bölümde, App Store'daki uygulamaların bulut tabanlı uygulamalar için bir istemci olamayacağı belirtiliyor. İşte bu da bulut üzerinden oyun akış hizmetlerinin App Store'da neden yer alamayacaklarını açıkça ortaya koyuyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/08/06/apple-confirms-google-stadia-not-allowed-on-iphone-ipad/
16
13
13
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
13
13
1
1