Yapay Zeka, "Atatürk Bügün Yaşasaydı Nasıl Görünürdü?" Sorusunu Yanıtladı: İşte Ortaya Çıkan Görüntü

51
22
18
4
3
Yapay Zeka, "Atatürk Bügün Yaşasaydı Nasıl Görünürdü?" Sorusunu Yanıtladı: İşte Ortaya Çıkan Görüntü
Bir Reddit kullanıcısı, yapay zekâ yardımıyla dünya liderlerinin günümüzde nasıl gözükebileceğini paylaştı. Yapay zekâyla oluşturulan liderler arasında Mustafa Kemal Atatürk de yer aldı.

MidJourney ve DALL-E 2 gibi yapay zekâlar, internette pek çok akımın başlamasına aracı oldu. Şarkı sözlerinin yapay zekâ aktarılarak klipler oluşturulması, internet meme’lerinin gerçekçi olarak tekrar hayal edilmesi ve Tesla’nın piyasaya sürebileceği ev aletleri gibi fikirler gündem olmayı başarırken, bugün bir fikir daha viral oldu.

Reddit’te ‘Lord_o_the_North’ isimli bir kullanıcı, yapay zekâyı bu kez tarihin en ünlü Avrupalı liderlerini günümüze taşımak için kullandı. Josef Stalin, Charles Louis Napoleon ve William Van Oranje gibi tarihi isimlerin arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk de yer aldı.

Gastavus Adolphus:

1611’den 1632’ye kadar İsveç Krallığı'nı yöneten hükümdar. Adolphus’un yönetimindeki dönem, İsveç’in Avrupa açısından büyük bir önem taşımaya ve yükselmeye başladığı dönem olarak biliniyor.

William Van Oranje:

‘Suskun Willem’ olarak da bilinen Van Oranje, 1568’de İspanyol Habsburg Hanedanı'na karşı başlayan isyan ve 1648 de Vestfalya Antlaşması ile biten, Hollanda'nın bağımsızlığını kazandığı Seksen Yıl Savaşları'nın ilk ve en önemli lideridir.

Jozef Pilsudski:

İkinci Polonya Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı arası dönemde Polonya ve Avrupa siyaset sahnesinin en önemli isimlerinden biriydi.

Charles Louis Napoleon:

1848 – 1852 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanlığını yapan, cumhuriyeti yıkarak imparatorluğu ilan eden son Fransa İmparatoru. İmparatorluk rejiminde 1870 yılına kadar hüküm sürdü.

Giuseppe Garibaldi:

İtalya Devleti'nin kurulmasına öncülük eden İtalyan general. İtalyanlar tarafından ülkenin en büyük kahramanı olarak kabul edilir. İtalya’nın birleşmesinde büyük rol oynamıştır.

Josef Stalin:

Sovyet devlet adamı. Sovyetler Birliği’ni 1924 yılından 1961 yılındaki ölümüne kadar diktatörlük rejimi ile yönetmiştir.

Oliver Cromwell:

İngiliz İç Savaşı'nda Parlamento güçlerinin zaferinde etkin rol oynayan İngiliz siyaset adamı. İngiltere'nin yönetim biçimini krallıktan cumhuriyete çevirmiş ama 1653'ten ölünceye kadar Devlet Koruyucu Lord unvanı ile ülkeyi tek başına idare etmiştir.

I. Elizabeth:

17 Kasım 1558 tarihinden 24 Mart 1603 tarihine kadar 45 sene hüküm sürmüş İngiltere kraliçesi.

VIII. Henry

1509 - 1547 yılları arasında hüküm süren İngiltere kralı.

Mustafa Kemal Atatürk:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı. Yapay zekâ, ulu önderimizi günümüzde pek de hayal edememiş gibi duruyor..

Hangi yapay zekânın kullandığı bilinmiyor:

Reddit kullanıcısı bu görselleri hangi yapay zekâ ile hazırladığını paylaşmadı. Dolayısıyla bu görsellerin yapay zekâ ile yapılıp yapılmadığı sorusu da net olarak cevaplanamıyor. Bazı görsellerin doğrudan günümüzde çekilen bazı fotoğrafların üzerine kurgulanmış olması da aslında bunların Photoshop ile yapılmış olabileceğine işaret ediyor. Yine de ortaya çıkan görsellerin birçoğu büyük bir beğeni toplamayı başardı.

51
22
18
4
3
Emoji İle Tepki Ver
51
22
18
4
3