Bill Gates: Huawei Her Zaman Yenilikçi Bir Firma Oldu

46
7
3
3
0
Microsoft’un ve Bill & Melinda Gates Vakfı’nın kurucusu ABD’li iş insanı Bill Gates, Huawei hakkında olumlu görüşlerini dile getirirken, Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşının anlamsız olduğunu söyledi.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı sürerken, Huawei ve ABD arasındaki gerilim de durmak bilmiyor. Ancak bu konuda Trump yönteminden farklı düşünen ünlü iş insanları da var, bunlardan bir tanesi de Bill Gates. Microsoft ile teknoloji dünyasına adını altın harflerle yazdıran ünlü işadamı, Huawei hakkında oldukça olumlu görüşler bildiriyor ve Çinli şirketin her zaman yenilikçi olduğunu dile getiriyor.

ABD’li milyarder ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Huawei ile ilgili olumlu düşüncelerini dile getirdi. Bill Gates, New York Times ile yaptığı bir röportajda “Tüm iyi servisleri ve ürünleriyle Huawei, tarafsız bir testten geçmeli. Huawei’nin ekipmanları gizli dinlemeler için mi kullanılıyor? Çin’den ABD pazarına girmek isteyen her şey kötü mü? ya da uçak motorları, yazılım gibi ABD ürünlerinin hepsi kötü mü? Şu anki fikirler inanılmaz” ifadelerini kullandı.

Huawei, her zaman yenilikçi oldu

huawei

First Financial News’de yer alan bir habere göre Huawei hakkındaki olumlu görüşlerini Pekin’deki Çinli medya mensuplarıyla da paylaşan Microsoft’un kurucusu, Huawei ve Çin hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Hiç şüphe yok ki Çin, birçok alanda dünya çapında şirketlere sahip olacak. Bu, dünya için oldukça iyi bir haber. Huawei, düşük maliyetli 5G ürünleri üretiyor, diğer şirketlerle rekabet ediyor. Bu durum, diğerini de fiyatları indirmeye ya da ürünlerini geliştirmeye zorluyor. Bu, iyi bir şey. Huawei, her zaman yenilikçi bir şirket oldu.”

Ünlü milyarder ve hayırsever, Çin ve ABD arasındaki değiş tokuşun ve işbirliğinin karşılıklı anlayış getirdiğini ifade etti. ABD’nin açıklıktan faydalandığına inanan Bill Gates, karşı tarafın Çinli bir şirket olması sebebiyle ABD’nin bir anlaşmayı reddedemeyeceğini söyledi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/23/bill-gates-huawei-has-always-been-very-innovative/
46
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
46
7
3
3
0