BMW M5 Competition, Porsche Taycan Turbo S ve Rimac Nevera ile Drag Yarışında Karşı Karşıya Geldi [Video]

25
5
5
1
0
BMW’nin içten yanmalı spor otomobili, elektrikli otomobiller arasında parmakla gösterilen iki araca kafa tutuyor. Bu yarışın kazananı kim olacak?

Son zamanlarda sürekli olarak spor araçların birbirleri ile sıkça drag yarışı yaptıklarını görmeye başladık. Otomobil tutkunlarının merak ettiği araçlar sürekli olarak drag yarışlarına ve zorlu performans testlerine tâbi tutuluyor.

Bu seferki drag yarışında ise BMW’nin efsanesi olan M5 Competition, Porsche’nin elektrikli spor otomobili olan Taycan Turbo S ve elektrikli otomobillerin kralı Rimac Nevera var. BMW M5 Competition, bu iki elektrikli spor otomobile karşı bütün gücüyle savaşmak zorunda.

Bu araçlar ne kadar güçlü?

M5, Taycan Turbo ve Nevera

BMW M5 Competition, çift turbolu 4,4 litre V8 motora sahip. M5 de tıpkı diğer araçlar gibi AWD, yani 4 çeker sistemine sahip. Kaputun altında 625 beygir barındıran aracın ürettiği toplam tork ise yaklaşık 750 Nm. Aslında oldukça güçlü olan bu aracın rakipleri de epey dişli.

Porsche Taycan Turbo S, “Tesla Model S katili” olarak anılan bir canavar. Bu canavar gücünü ortada ve önde olmak üzere iki adet elektrik motorundan alıyor. Bu motorlara güç sağlayan lityum-iyon pillerse sıvı soğutma ile soğutuluyor. Taycan Turbo S’in kaputunun altında ise 761 elektrikli” beygir bulunuyor ve 1.050 Nm tork üretebiliyor.

Bu yarışın favorisi olarak görülen Rimac Nevera ise elektrikli otomobillerin kralı olarak görülüyor. Rimac, yaklaşık 9 ay önce Bugatti markasını satın almıştı. Rimac’ın efsanevi aracı Nevera ise gücünü her tekerleğe ayrı ayrı güç veren 4 motordan alıyor. Bu aracın toplam gücü ise tam 1.914 beygir. Bu da yetmezmiş gibi bir de 2.360 Nm tork üretiyor.

Drag yarışını izlemek için;

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2021/07/17/bmw-m5-competition-drag-races-taycan-turbo-s-and-rimac-nevera/
25
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
5
5
1
0