Birbirinden Kullanışlı CS:GO Konsol Komutları

43
22
10
6
4
CS:GO denince akla ilk gelen unsurlardan biri olan konsol komutları, özellikle rekabetçi maçlar kapsamında büyük önem taşıyorlar. Oyun deneyiminizi ve rahatlığınızı maksimuma çıkartacak olan birbirinden kullanışlı CS:GO konsol komutlarını sizler için derledik. Eğer konsol komutu nasıl girilir bilmiyorsanız onu da anlattık.

CS:GO, çıktığı günden itibaren rekabetçi oyunların başında gelen, dünya çapında büyük ödül havuzlu turnuvaları yapılan ve çok geniş bir eşya pazarına sahip olan bir oyun. Oyunun geçtiğimiz yıllarda ücretsiz olmasıyla birlikte oyuna çok daha fazla oyuncu giriş yaptı ve hâlâ yapmaya devam ediyorlar. Bu yeni oyuncuların CS:GO hakkında bilmesi gereken en temel şeylerden biri kesinlikle konsol komutları.

CS:GO’da konsol komutları, oyun deneyiminizi maksimum seviyeye çıkartır ve size çeşitli kolaylıklar sağlarlar. Gerek yeni oyuncular için gerekse yeni olmayan ama konsol komutlarıyla pek ilgilenmeyen oyuncular için hazırladığımız bu rehberde hem CS:GO konsol komutları nasıl ve nereye yazılır anlattık hem de birbirinden kullanışlı CS:GO konsol komutlarını listeledik.

CS:GO konsol komutları nasıl yazılır?

  • Adım #1: CS:GO’yu açın ve ‘Ayarlar’a girin.
  • Adım #2: ‘Oyun’ sekmesine tıklayın.
  • Adım #3: ‘Geliştirici Konsolunu Etkinleştir’ seçeneğini ‘Evet’ yapın.
  • Adım #4: Klavyenizde ‘1’ tuşunun solunda, ‘TAB’ tuşunun üstünde bulunan ' “ ' tuşuna basın.
  • Adım #5: Açılan Geliştirici Konsoluna dilediğiniz komutu yazıp Enter’a basın.

cs:go konsol komutları

CS:GO konsol komutları:

  • ‘net_graph1’
  • ‘fps_max 0’
  • ‘cl_radar_always_centered’
  • ‘cl_use_opens_buy_menu’
  • ‘voice_scale 0.3’
  • ‘novid’
  • ‘sv_cheats 1’
  • ‘sv_grenade_trajectory 1’ ve ‘sv_grenade_trajectory_time 10’
  • ‘cl_drawonlydeathnotices 1’
  • ‘r_drawtracers_firstperson 0’
  • ‘spec_show_xray 1’
  • ‘cl_show_team_equipment’
  • ‘voice_enable 0’
  • ‘disconnect’
  • ‘quit’

net_graph1

cs:go konsol komutları

Görselde de görebileceğiniz gibi bu komutu girdiğiniz zaman FPS, ping ve tick rate’i sürekli olarak ekranınızın sağ alt köşesinde görebiliyorsunuz.

fps_max 0

cs:go konsol komutları

Bu komut sayesinde saniye başına kare hızınızın, yani FPS’inizin sınırını ortadan kaldırıyorsunuz ve PC’nizin maksimum potansiyeline ulaşmasını sağlıyorsunuz. 60 FPS bariyerinden kurtulmak size daha akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.

cl_radar_always_centered 0

cs:go konsol komutları

CS:GO’da radar oldukça önemli bir yere sahip zira sürekli bilgi alışverişinde bulunmanız gerekiyor. Varsayılan olarak radar, oyuncu nereye dönerse oraya dönüyor ancak bu komut sayesinde radar sabit kalıyor ve odağınız bozulmadan kolayca nerede olduğunuzu görebiliyorsunuz. Ayrıca bu komut, FPS yükseltmede de yararınıza olacaktır.

cl_use_opens_buy_menu 0

cs:go konsol komutları

T Spawn veya CT Spawn bölgesindeyken raunt başladığında, takım arkadaşınızın yere attığı bir silahı E tuşuyla alırken aynı zamanda satın alma menüsünün açıldığı durumlar olabiliyor. Bu komut sayesinde artık E tuşuna bastığınızda satın alma menüsü açılmayacak.

voice_scale 0.3

cs:go konsol komutları

Rekabetçi oyunlarda çok ses yapan takım arkadaşları her zaman dikkat dağıtır. Takım arkadaşlarınızın sesini daha kabul edilebilir bir seviyeye düşüren bu komut sizi rahat ettirecek ve oyuna odaklanmanızı sağlayacaktır.

novid

cs:go konsol komutları

CS:GO’yu daha hızlı açmak istediğinizde Valve’ın oyuna koyduğu giriş sekansı devreye giriyor ve bu da oyunun açılmasını yavaşlatıyor. Bu komut sayesinde oyunun başındaki videoyu direkt olarak yok sayarak oyunu başlatabiliyorsunuz.

sv_cheats 1

cs:go konsol komutları

sv_cheats 1 komutu, her Valve oyununda olduğu gibi CS:GO’da da topluluk sunucularında veya kendi özel sunucularınızda godmode veya noclip gibi komutları etkinleştirmenize yarıyor. Kapatmak için sv_cheats 0 yazmanız yeterli

sv_grenade_trajectory 1 ve sv_grenade_trajectory_time 10

cs:go konsol komutları

Bildiğiniz gibi rekabetçi maçlarda duman bombalarının çok büyük bir önemi mevcut ve çeşitli haritaların çeşitli duman bombası taktikleri bulunuyor. Bunları özel sunucunuzda bomba atma alıştırması yapmak için kullanmanıza yarayan bu iki komut, attığınız bombanın izini ve izin ekranda kalma süresini ayarlıyor.

cl_drawonlydeathnotices 1

cs:go konsol komutları

Özellikle CS:GO montaj videoları yapan kişiler için çok kullanışlı olan bu komut, maç tekrarlarındaki arayüzü kaldırıyor ve sadece sağ üstteki öldürme takip bildirimleri kalıyor.

r_drawtracers_firstperson 0

cs:go konsol komutları

Özellikle sprey alıştırması yaparken işinize çok yarayacak olan bu komut, mermi izlerini siliyor ve bu sayede duvardaki mermi yaralarını daha kolay takip edebiliyorsunuz.

spec_show_xray 1

cs:go konsol komutları

Overwatch analizi yaparken veya turnuvaları CS:GO üzerinden izlerken kullanabileceğiniz bu kod ile izlediğiniz kişinin bakış açısında bulunan duvarların arkasındaki oyuncuların vücut hatlarını görebiliyorsunuz.

cl_show_team_equipment 1

cs:go konsol komutları

Rekabetçi oynarken takım arkadaşınıza bombası olup olmadığını sormakla vakit kaybetmek yerine bu komutu girip direkt olarak hangi silaha ve hangi bombalara sahip olduğunu görebiliyorsunuz.

voice_enable 0

cs:go konsol komutları

Sesi çok fazla yüksek gelen takım arkadaşınızın sesini kısmak yetmediyse, bu komut ile birlikte sesli iletişim kullanan herkesin sesini kesebiliyorsunuz. Geri açmak için voice_enable 1 yazmanız yeterli olacaktır.

disconnect

Bu komut sayesinde bağlı olduğunuz sunucudan anında bağlantıyı kesip ana menüye dönebiliyorsunuz.

quit

Bu komut ile birlikte direkt olarak CS:GO’dan çıkış yapıp masaüstüne dönebiliyorsunuz.

Böylelikle kullanışlı CS:GO konsol komutlarından bahsettiğimiz içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Oyunlar, bilim, genel teknoloji sorunlarını içeren, bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve düşüncelerinizi / önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın. Ayrıca resmi Telegram kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

43
22
10
6
4
Emoji İle Tepki Ver
43
22
10
6
4