Disney+, Şifre Paylaşımını Ne Zaman Yasaklayacağını Resmen Açıkladı

22
6
2
0
0
Disney+ için uzun zamandır gündemde olan şifre paylaşımı yasağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bir üst yönetici, şifre paylaşım yasağının ne zaman uygulamaya konacağını açıkladı.

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu Netflix, uzun bir süre önce kullanıcıların birbirleriyle şifrelerini paylaşmalarını yasakladı. Bundan feyz alan diğer çevrim içi ağlar da benzer yöntemi uygulayacaklarını duyurdular. Onlardan bir tanesi de Disney+'tı. Disney CEO’su Bob Iger tarafından yapılan bir açıklamada, şifre paylaşımının yasaklanacağı belirtilmişti.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Disney, yatırımcılarıyla gerçekleştirdiği br toplantı sırasında, şifre paylaşımının ne zaman yasaklanacağına ilişkin açıklamada bulundu. Disney üst yöneticilerinden Hugh Johnston, yasağın bu yaz mevsimi itibarıyla başlayacağını söyledi. Peki kullanıcıları neler bekliyor?

Netflix ile tamamen aynı olacak: Yani kullanıcılar, ek ödeme ile aynı hesabı kullanacaklar

Disney+ şifre paylaşımını yasaklayacak

Disney+'ın şifre yasağı prosedürü, Netflix'in uyguladığı yöntemle aynı olacak. Kullanıcılar, bir hesabı birden çok kişiyle yine paylaşabilecekler. Ancak diğer kullanıcıların hesaba erişmeleri için Disney+'a tanımlanmaları ve bunun için ek ücret ödemeleri gerekecek. Ancak Disney+'ın hane dışı kullanıcı başına kaç para isteyeceği henüz bilinmiyor.

Hugh Johnston, konuyla ilgili açıklamasında Netflix'i de andı. Yaptıkları araştırmalarda, Netflix'in bu işten açıkça faydalandığını tespit ettiklerini söyleyen Disney yöneticisi, aynı yöntemin kendileri için de bir kazanç fırsatı olacağını düşündüklerini belirtti. Bakalım Disney'in şifre yasağı, Netflix'in yaptığı etkiyle aynı olacak mı...

Kaynak : https://www.theverge.com/2024/2/7/24065158/disney-plus-password-account-sharing-summer-2024
22
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
2
0
0