Her Dinlediğinizde İzlediğiniz Dizinin Bir Karakterine Dönüştüren 25 Efsane Dizi Müziği

8
3
1
1
0
Her Dinlediğinizde İzlediğiniz Dizinin Bir Karakterine Dönüştüren 25 Efsane Dizi Müziği
Dizilerin en akılda kalıcı yanlarından biri de içerisinde bulunan şarkılardır. Bazı sahneler vardır ki sahne sırasında çalan şarkılarla bizler için ikonik hâle gelir. Gelin, dizilerdeki o ikonik anları tekrar yaşayalım. (Şimdiden uyaralım: Listemizde birçok dizi için bol bol spoiler bulunmakta.)

Eğer bir dizi meraklısıysanız ve çok fazla dizi izlediyseniz bilirsiniz ki bir diziyi güzel yapan unsurlardan biri kesinlikle sahip olduğu müziklerdir. Yanlış anlamayın, dizilerin jenerik müziklerinden bahsetmiyoruz. Dizilerde yer alan, karakterlerin söylediği veya ikonik bir sahnede çalan şarkılardan bahsediyoruz.

Webtekno ekibi olarak bir araya geldik ve dizilerden aklımızda kalan en ikonik şarkıların bir listesini oluşturduk ve 18 farklı diziden 25 ikonik sahneyle/şarkıyla çıkageldik. Dilerseniz gelin siz dizi severler için nostaljik olacak olan yolculuğa hemen çıkalım.

Dizilerde duyup aklımıza kazınan şarkılar ve sahneleri:

Supernatural - Carry On Wayward Son

Kansas’ın Carry On Wayward Son şarkısı aslında şu anda neredeyse 50 yıllık bir şarkı ve zaten efsaneleşmiş halde. Ancak bu şarkının özellikle son 20 yılda en çok özdeşleştirildiği şey şüphesiz ki Supernatural. Doğaüstü kötülükleri avlayan iki kardeşin hikâyesini anlatan ve tam 15 sezon süren bu dizinin her ikonik sahnesinde bu şarkının girişini duymak tüyleri hâlâ diken diken ediyor.

The Office - I Will Remember You

‘Mockumentary’ (dalga geçmeli belgesel diyebiliriz) kategorisinde yapılan ilk sitcom dizisi olan The Office’in her karakteri ve neredeyse birçok sahnesi ikonik. Ancak belki de Michael’ın gittiği sahnedeki şarkıdan sonraki en ikonik şarkı bu olabilir. Andy’nin ofis müdürlüğü macerasından sonra hayallerinin peşinden koşmak için işten ayrılırken arkadaşlarına son kez çaldığı bu şarkı, dinleyince hâlâ çok hüzünlü.

Her ne kadar The Office’in 8 ve 9. sezonları hayranlar tarafından o kadar beğenilmese de Andy ve Erin’in, Dwight ve Angela’nın ve Jim ve Pam’in aşk hikâyelerinin sonuçlanması bile sezonları izlemeye değer kılıyor. Andy’nin ofisteki bu son sahnesinde karakterlerin rol yapmadığı, gerçekten kendileri olarak dinledikleri ve diziye veda etmeye hazırlandıkları görülebiliyor.

Modern Family - Total Eclipse of The Heart

Mockumentary kategorisini The Office’in izinden takip eden ve mükemmelleştiren, bize toplum standartlarının dışında kalan üç ailenin 11 yıllık eğlenceli serüvenini anlatan Modern Family, eminiz ki bittiğinde herkesi göz yaşına boğmuştur. Dizinin 9. Sezonunun ilk bölümünde tüm ekibin birlikte söylediği bu şarkı, her Modern Family hayranının aklında kalan anlardan biridir. Özellikle Jay’in sesinin bu kadar güzel olması da ayrı bir özel.

Friends – Baby Got Back

Friends muhtemelen herkesin sitcom serüvenine atıldığı ilk dizidir. Dizide o kadar çok ikonik şarkı ve sahne var ki seçmesi bir hayli zor ancak aralarından en çok yüzde gülen bir ifade bırakanı, Ross ve Rachel’ın bebekleri Emma’ya onu güldürmek için söyledikleri Baby Got Back şarkısıdır. Ross’un, durumu Rachel’a anlatırken ki mahcupluğu gerçekten çok komik.

Lost – You All Everybody


Birçoğumuzun izlediği ilk yabancı dizilerden olan Lost, dizilerin aynı filmler gibi büyük bütçelerle çekilebileceğini kanıtlamış ilk dizilerdendir. Dizinin olayı, genellikle barındırdığı ikonik şarkılar değil ancak Charlie’nin grubu Drive Shaft’ın birçok sezonda ve birçok bölümde çalan You All Everybody şarkısını duyduğunuzda Lost’a tekrardan başlamak isteyeceğinize eminiz. Lost maratonuna Disney Plus üzerinden tekrar başlayabilirsiniz.

Lucifer – I Will Survive

Lucifer aslına bakarsanız Tom Ellis’in piyano resitalleriyle dolu bir dizi ve birçok ikonik sahne var. Bunlardan en ikoniği 3. sezonda Lucifer’ın normalde orada olmaması gereken Axara ile birlikte kulüpte söylediği I Will Survive sahnesi olabilir. Tom Ellis’in sahnedeki tatlılığı gerçekten dillere destan.

Stranger Things - Master of Puppets

Stranger Things, başroldeki çocukların diziyle beraber büyümesiyle izleyenleri kendisine bağlayan başarılı bir yapım olmasıyla biliniyor ancak diziye her sezonda yeni katılan ve sadece o sezon boyunca kalan karakterleri de meşhurdur.

4. sezonda bu karakter, karizmatik ‘inek’ Eddie Munson’dı. Kendisinin son bölümde Upside Down dünyasında yarasaları oyalamak için Master of Puppets’ı çaldığı sahne, daha yeni olmasına rağmen en ikonik dizi sahneleri arasına girdi bile. Hatta Master of Puppets, yıllar sonra Spotify’da en çok dinlenen şarkı bile oldu.

Peaky Blinders - Red Right Hand

‘İngilizlerin Kurtlar Vadisi’ diyebileceğimiz türden bir dizi olan Peaky Blinders, sanayi devriminin insanlık dışı taraflarını yasadışı örgüt olan Shelby ailesi üzerinden bizlere anlatıyor. Dizinin belki de en ünlü ettiği şarkı Red Right Hand şarkısıdır diyebiliriz. Dizide bu şarkı çalınca sahnenin efsanevi olacağını sezebiliyorsunuz.

Sons of Anarchy - Come Join the Murder

İnsanların, Sons of Anarchy dizisine başlamasının en büyük sebeplerinden birinin oradan buradan dizide çalan şarkıları duymaları olduğunu söylemek muhtemelen yanlış olmaz. Ancak daha sonra diziyi izlemeye başladığınızda ne kadar iyi bir senaryoya, yönetmenliğe ve oyunculuğa sahip olduğunu anlıyorsunuz. Zaten hüzünlü olan Jax’ın son sahnesini bu şarkıyla dinleyince her şey çok daha beter oluyor…

Umbrella Academy - I Think We’re Alone Now

Birçok insanın Netflix orijinal yapımı Umbrella Academy’deki favori sahnesi budur. Bütün kardeşler her ne kadar birbirinden farklı olsalar da, ayrı büyüseler de veya kötü olaylar yaşasalar da adeta kimse izlemiyormuş gibi dans ediyorlar. Diziyi izlediyseniz bu sahnenin ne kadar umut dolu ve mutluluk verici bir sahne olduğunu bilirsiniz.

Brooklyn 99 - I Want it That Way

Geldik belki de bu listenin yıldızına. Bir sahne hayal edin ki kesitini YouTube’da gördüğünüz an diziye başlamak istiyorsunuz. Brooklyn Nine-Nine, sevimli dedektifimiz Jake Peralta’nın bir sorgu sırasında görgü tanığının şüpheliyi tespit edebilmesi için şüphelilere I Want It That Way şarkısını söyleterek bunu başarmış bir dizi.

Supernatural - Eye of the Tiger

Yazımızın başında bir diziden farklı sahnelerin yer aldığını söylemiştik. İlki görebileceğiniz gibi Supernatural’dan Eye of the Tiger sahnesi. Aslında sahne direkt olarak bölümün içerisinde yer almıyor ancak bölümün sonunda kamera arkası olarak konulmuş. Jensen Ackles’ın büyük bir tutkuyla Eye of the Tiger’ı söylerken yaptığı dansı, Supernatural’in en ikonik ve komik sahnelerinden biriydi.

The Office - Country Roads Take Me Home

Erin karakterinin diziye geldiği ilk sezonda Andy ve Dwight’ın onun için ettikleri kavga çok tatlıydı. Bu bölümde Dwight ve Andy, yemek odasında kendi kendilerine gitar ve banjolarını çalarken Erin’in de olaya dahil olmasıyla iş yine bir rekabete dönüşüyor. Ancak daha sonra Dwight ve Andy şarkıyı beraber söylemeye başlayınca The Office’in en sevimli sahnelerinden biri ortaya çıkıyor.

How I Met Your Mother – This Modern Love

How I Met Your Mother da aynı Friends gibi birçok akılda kalıcı şarkılı sahnelere sahip ancak ilk sezondan Ted’in yağmurun altında Robin’in önüne gittiğinde çalan This Modern Love şarkısı, dizinin hayranlarının kalbinde başka bir yere sahip. Ted’in taksiyle dönüş yolunda söyledikleri, her şeyin bir gecede değişmesi… Keşke hafızamız silinse de How I Met Your Mother’ı ilk defa izleyebilsek.

Modern Family - Midnight Train to Georgia

Modern Family’nin en sevimli sahnelerinden biriyle karşı karşıyayız. Sahnede Jay’in bütün gün istediği yemeği yiyememesinin ardından tüm aileyle birlikte tako yemeye gittiğinde favori şarkısının çalmaya başladığını ve tüm ailenin harmoniyle şarkıyı söyleyip dans ettiğini izleyip gülümsüyoruz.

Sopranos – Don’t Stop Believin’

Journey’in Don’t Stop Believin’ şarkısı bugüne kadar birçok dizi ve filmde daha önce kullanıldı. Ancak bunlardan en çok akılda kalanı efsane The Sopranos dizisinin final bölümünde çalındığı sahnedir diyebiliriz. Finalde Tony’nin ölümünü Tony’nin gözlerinden deneyimlediğimiz final bölümünde her şey hiç beklemediğimiz anda gerçekleştikten sonra bu şarkının girmesiyle sahip olduğumuz tek şey yoğun duygular oluyor…

Breaking Bad - Goodbye

Breaking Bad’in Walter ve Jesse’den sonra, hatta belki de onlardan bile önce akla gelen efsanevi karakteri Gustavo Fring, ölmeden önceki mükemmel son sahnesiyle hepimizin aklına kazınmıştı. Sahnede çalan Goodbye şarkısının ritimlerini duydukça hâlâ tüyler diken oluyor.

Sense8 - What’s Going On

2010’lu yılların başlarının en popüler dizilerinden biri olan Sense8’in birçok ikonik şarkılı sahnesi var ancak bu özel. Sense8, zamanının çok ötesinde bir diziydi ve farklı insanların nasıl bağlantı kurabileceğini ve ilişkiler geliştirebileceğini çok güzel bir şekilde gösteriyor.

How I Met Your Mother - La Vie En Rose

How I Met Your Mother birçok kısa süreli dizide bulunan karaktere sahip ancak Tracy belki de aralarından en akılda kalıcı olanı. Cristin Milioti sadece 8 bölümle bizi Tracy'ye aşık etti. Tracy çok güçlü bir karakterdi. Ölümünün en üzücü yanı, Ted’e anılarında yaşamamasını söylemesi ama onun Tracy’nin artık sadece Ted’in anılarında yaşıyor oluşuydu

Friends - Smelly Cat

Phoebe ve onun şarkılarının hepsi ikonik ancak Smelly Cat’in yeri, her Friends hayranının gönlünde ayrı bir yer kaplar. Smelly Cat’in hikâyesi koca 10 sezon boyunca devam ediyor, dizide şarkıyı her duyduğumuzda yüzümüzde tatlı bir gülümseme bırakıyor.

La Casa de Papel – Bella Ciao

Bella Ciao tabii ki La Casa de Papel ile ünlü olmadı, İtalyanların ünlü devrim şarkısı yıllardır birçok direnişin sesi olmuştu. Ancak La Casa de Papel’in ilk sezonunda Profesör ve Berlin’in söylemeye başlayıp soygun ekibinin devam ettirmesiyle Bella Ciao, 21. yüzyılda da bir simge haline geldi.

Glee – Don’t Stop Believin’

Aslında Glee komple bir müzikal olduğu için bu diziden herhangi bir sahneyi eklemeyi düşünmemiştik ancak dizinin ilk sezonunun ilk bölümünde çalan Don’t Stop Believin’ sahnesi çok ikoniktir. Bütün karakterler sadece eğleniyordur, abartılı bir koreografi veya kostüm yoktur. Bu sahne Glee severlerin favorisidir desek abartmış olmayız herhalde.

Lucifer – Heart and Soul

Heart and Soul, piyano çalmaya başlayan ve sevgilisi olan herkesin günün birinde beraber çalmak istediği bir parçadır ve bugüne kadar birçok dizi ve filmde de yer almıştır. Ancak Lucifer’ın ilk sezonunun 9. bölümünde Lucifer ve Chloe’nin bu parçayı çalması, kalpleri yumuşatan bir sahnedir ve diğerlerinden biraz daha özeldir.

Euphoria - All For Us

Son yılların en popüler gençlik dizisi Euphoria, sosyal medyanın gündeminden düşmüyordu. Dizide Zendaya’nın ve Labrinth’in seslendirdiği All For Us şarkısı, bir gencin dramının herhangi bir dizide en iyi anlatılma biçimlerinden biriydi.

Stranger Things - Running Up That Hill

Stranger Things’in 4. sezonunun tek yıldızı Eddie Munson ve Master of Puppets değildi. Bu sezonda Max karakteri de bir hayli öne çıkıyordu. Vecna ele geçirdikten sonra kurtulmanın yolunun en sevdiğin şarkıyı dinlemek olduğunu keşfeden ekip, Max’i kurtarmak için onun en sevdiği şarkı olan Running Up That Hill şarkısını ona dinletiyorlar ve ortaya muazzam bir kurtuluş sahnesi çıkıyor.

Eminiz ki sizin aklınıza bunlardan çok daha fazlası gelmiştir, ancak bizim Webtekno ekibi olarak aklımıza bu şarkılar ve ikonik anlar geldi. Siz bu listeye hangi şarkıları eklemek isterdiniz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

8
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
1
0