Fisker, 40 Bin Dolarlık Elektrikli Aracını Haftaya Tanıtacak

18
2
1
0
0
Danimarkalı tasarımcı Henrik Fisker’in şirketi Fisker Inc., yeni bir elektrikli aracını tanıttı. Aracın değerinin 40 bin dolara yakın olacağı açıklandı.

Elektrikli otomobil piyasasında klasik üreticilerin dışında da isimler yer alıyor. Bu isimler arasında yer alan Fisker Inc. uzun süredir sessizdi. Firma sessizliğini yeni bir SUV ile bozmaya hazırlanıyor.

Küçük boyutlu bir SUV olacağı tahmin edilen aracın satışa çıkmasının 2021’i bulması bekleniyor. Bu modelle birlikte firmanın yıllık satış rakamını birkaç yüze çıkarabileceği söyleniyor.

Aracın BMW X3 ICE kategorisinde ve Tesla Model Y EV ile aynı segmentte yer alması bekleniyor. Araç hakkındaki bilgilerimiz oldukça kısıtlı olsa da Fisker’in “gerçekten fütüristik görünen” bir araç tasarlamak istediği biliniyor. Fisker ayrıca aracın yeterince versatil olmasını, böylece istenen satış rakamına ulaşmasını da istiyor.

Fisker gibi tecrübeli bir ismin bu işte tarihlerin değişebildiğini göz önüne alınca çok fazla kesin tarih vermemesi oldukça normal. Aracın lansmanından sonra bile pek çok özelliği değişebilir.

Fisker bu araca odaklanmak amacıyla Fisket EMotion’un üretimini de erteledi. Fisker, “satın alınabilir, seri üretim araçları hızla üreteceklerini” söylediği bir açıklamada EMotion’un da gecikeceğini söylemişti.

Fisker’in ilk amaçlarından bir tanesi sağlam bir batarya üretmek olarak göze çarpıyor. Firmanın Ar-Ge departmanı bazı testler yapıyor. Fisker’in bu iş için bir de partner bulduğu ve 2020 yılında arabalarda kullanılabilecek bataryalara kavuşacağı söyleniyor. Firmanın elinde 15 patent bulunuyor. Amaç ise 650 kilometre menzile ulaşmak ve 10 dakikada tamamen şarj olan bataryalar eklemek.

Araç 18 Mart’ta tanıtıldığında özellikleri hakkında daha fazla bilgimiz olacak.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/03/12/fisker-mass-market-ev-solid-state-battery-crossover/
18
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
0
0