İddia: Samsung Galaxy Fold'un Piyasaya Sürülme Tarihi Belli Oldu

21
6
3
1
0
Samsung'un telefonda yaşanan hatalar sonucu piyasadan çektiği Galaxy Fold, uzun zamandır yeni hâlini almak üzere test aşamasında. Bazı kaynaklara göre ise telefon, 6 Eylül'de IFA 2019 sırasında piyasaya çıkacak.

Samsung’un katlanabilir telefon yarışına erkenden başlaması, şirket için biraz kötü sonuçlanmıştı. Telefonda birçok hata yer alıyordu ve kullanıcıların bu telefonlara güvenleri azalmıştı. Bunun üzerine Samsung, Galaxy Fold’ları geri çağırmış ve revizyon sürecine girmişti.

Güney Koreli bir kaynağın haberine göre Samsung Galaxy Fold’un tekrar piyasaya çıkacağı tarih kesinleşti. Kaynağa göre Samsung Galaxy Fold’un yeni hâli, 6 Eylül’de piyasaya çıkacak. Peki 6 Eylül tarihi tesadüf mü?

samsung galaxy fold

Telefonun çıkacağı iddia edilen tarihte Berlin’de düzenlenecek IFA 2019 etkinliğinin başlangıç tarihiyle aynı fakat telefonun 6 Eylül’de Güney Kore’de piyasaya çıkması planlanıyor. Yani diğer ülkelerde ne zaman çıkacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla 6 Eylül tarihinin IFA ile herhangi bir ilgisi de olmayabilir.

Yeni Galaxy Fold, aynı 'yüksek' fiyat:

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold aslında bir noktada yeni bir telefon. Samsung, cihazda bir sürü değişiklik yaptı. Yeniliklerin çoğu da ekranda ve menteşede yapıldı. Böylece telefonun Nisan ayındaki çıkışındaki kötü olayların bir daha yaşanmaması umuluyor.

Samsung, telefonda önemli değişiklikler yapmış olsa bile fiyat etiketini hala sabit tutuyor. Aslına bakacak olursak bu pekte şaşırtıcı değil. Sonuçta araştırma ve geliştirme (hatta yeniden yapma) için harcanan o kadar paranın bir şekilde çıkarılması gerek. Bunun yanında telefona yeni teknolojiler de eklenmiş durumda.

Galaxy Fold, sınırlı sayıda üretilecek:

samsung galaxy fold

Rapora göre Samsung, 6 Eylül'de satışa sunacağı Galaxy Fold’un üretim miktarını ise 20.000 ile 30.000 arasında tutacak gibi duruyor. Dolayısıyla belirtilen tarihte cihazın yalnızca Güney Kore’de satışa çıkacağı söylenebilir. Böylece şirket, önceki Galaxy Fold versiyonuyla yaşadığı felaketi bir daha yaşamamayı umuyor.

İlk parti satıldıktan sonra Samsung, piyasaya biraz daha Galaxy Fold sunacak fakat hatırlatmakta fayda var; Samsung, Galaxy Fold’un Note10 ya da S10 gibi ana bir cihaz olmayacağını söylemişti. Yani bu cihazdan milyonlarca üretilmeyecek.

Galaxy Fold, gerçekten 6 Eylül’de piyasaya sürülecek olursa piyasaya sürülen ilk katlanabilir telefonlardan biri olacak. Huawei'nin Mate X'i ise birçok gecikme yaşadı ve telefonun Kasım ayına kadar çıkması beklenmiyor. Birinci nesil teknoloji söz konusu olduğunda gecikmeler ve sorunlar yaşamak işin doğasında var. Galaxy Fold’un da tamamen birinci nesil bir ürün olduğunu unutmamak gerek.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/08/samsung-galaxy-fold-ifa-2019-release.html
21
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
6
3
1
0