Google Asistan, Çocuklara Masal Dinletecek Bir Özelliğe Kavuşuyor

9
5
2
1
1
Google Asistan, Çocuklara Masal Dinletecek Bir Özelliğe Kavuşuyor
Sesli asistanlar, her geçen gün kazandığı yeni yeteneklerle hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu sesli asistanlardan biri olan Google Asistan, çocukların yüzünü güldürecek bir özelliğe kavuşuyor. Çocuklar artık ebeveynleri uzakta olsa bile 'My Storytime' adındaki özellikle onların sesinden masallar dinleyebilecekler.

Sesli asistanların rekabetinde güçlü bir konumda bulunan Google Asistan, her geçen gün yeteneklerini daha da geliştiriyor. Google'ın Nest isimli ürününde de çalışan Google Asistan'ın bu seferki yeni yeteneği, daha çok çocuklu aileleri hedefliyor. Yeni özellik sayesinde ebeveynlerinden masal dinlemeyi seven çocuklar, ebeveynlerinden uzakta olsalar bile onların seslerinden masal dinlemeye devam edebilecekler.

My Storytime adı verilen bu yeni özellik, ebeveynlerin istedikleri zaman masal ve hikâye anlatımlarını kaydetmelerine imkân verecek. Böylece uzakta olsalar da çocuklar, istedikleri zaman onları yanında hissedebilecek. Özellikle askeri görevde olan, uzak ülkelerde çalışan ya da dönemsel seyahatlerde bulunan kişilerin çocukları, My Storytime adındaki özellik sayesinde özlemlerini kolayca giderebilecekler. 

Google, My Storytime için bir tanıtım videosu yayınladı:

Hikâyeleri uzaktan da kaydedebilmek için ayrı bir internet sitesi açan Google, hesaba giriş yapıldıktan sonra kullanıcıları kayıt ekranına yönlendiriyor ve böylece internet bağlı olan cihaza hikâyeler aktarılabiliyor. Kullanıcılar, masalların başına kendilerini tanımlayan özel bir konuşma da ekleyebiliyorlar. Bu sayede ebeveynler ve çocuk arasında gerçekte olan samimiyet Google Asistan'a taşınabiliyor.

Küçük yaştaki çocukların zihinsel ve duygusal gelişimine katkı koyacağı düşünülen bu özellik, boşanmış çiftlerin çocuklarının da diğer ebeveynden uzak kalmasının önüne geçebilir. Sistemin nasıl çalıştığına dair yukarıdaki videoya göz atabilirsiniz. Google'ın 'mutlu aileler' sloganıyla duyurduğu bu özelliğin, şu an Nest cihazının ülkemizde kullanımda olmaması sebebiyle kullanılamadığını ekleyelim.

Şirket, daha önce de yaptığı gibi bazı Nest özelliklerini Nest'in satışta olmadığı ülkelerde telefonlardaki Google Asistan'larda kullanıma sunabilir. Tabii bunu görebilmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Kaynak : https://beebom.com/google-assistant-can-narrate-your-stories-kids/
9
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
5
2
1
1