Google Nexus Yeni Modellerinin İsmi: Pixel ve Pixel XL

0
0
0
0
0
Geçtiğimiz günlerde Google'ın Nexus adından vazgeçtiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Nexus yerine modellerin Pixel adıyla tanıtılacağı ortaya çıktı.

Uzun süredir saf Android deneyimi ve hem Google hem de önemli Android üreticilerinin ortaklığıyla üretilen  Nexus cihazların artık karşımıza çıkmayacağıyla ilgili bir rapor paylaşılmış; ancak bu yıl üzerinde çalışıldığı bilinen yeni Nexus cihazların tanıtılıp tanıtılmayacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Ortaya çıkan yeni bir sızıntıyla birlikte yeni Nexus'ların kaderi belli oldu. Paylaşılan son sızıntıya göre HTC tarafından üretilecek Marlin ve Sailfish kodlu iki Nexus modeli, Nexus yerine Pixel adıyla tanıtılacak.

Son dönemlerde hem Android tarafında hem de Chrome OS üzerinde önemli yenilikler yapan Google, ilk defa Pixel adını kullanmıyor. Şirket daha önce kendi Chromebook modelini Google Chromebook Pixel olarak piyasaya sürmüştü.

Google'ın neden Nexus ismini değiştirmek istediği kesin olarak bilinmemekle birlikte şirketin artık Nexus modellerine isim verirken düzenli olarak cihaz isimlerinin sırayla gitmemesi Nexus isminin yerini Pixel'e bırakmasındaki en önemli etken olarak değerlendirilmiş. Google ilk Pixel serisinde orta seviye modele Pixel, üst seviye modele ise Pixel XL adını verecek.

Google'ın yeni Nexus'larını; yani yeni adıyla Google Pixel ve Pixel XL modellerini -yine sızıntılara göre- 4 Ekim 2016 tarihinde düzenlenecek basın toplantısıyla birlikte öğreneceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0