Google Stadia'nın Yüksek İnternet Hızında Yaşadığı Gecikmeyi Gösteren Video

79
24
14
6
5
Google'ın yeni oyun akış hizmeti Stadia, oyunseverleri ciddi anlamda heyecanlandırdı. Ancak yapılan testler, Google Stadia'nın çok ciddi gecikme sorunları olduğunu gözler önüne seriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce oyun sektörünün kurallarını baştan yazacak olan tarihi bir projeye imzasını attı ve "Google Stadia" isimli yeni hizmetini sundu. Bu hizmet, oyunseverlerin herhangi bir oyun bilgisayarı ya da oyun konsoluna ihtiyaç duymadan, doğrudan oyun oynayabilmelerine imkan tanıyor. Bu bağlamda oyunlar, tüketicilerin ekranlarına Google sunucuları üzerinden yansıtılıyor.

Elbette bu hizmet, pek çok soru işaretiyle birlikte geldi. Çünkü Google Stadia'nın temeli internet hızına bağlı. Yani bu hizmeti verimli bir şekilde kullanabilmeniz için çok güçlü bir internet alt yapısına ve çok düşük gecikme sürelerine sahip olmanız gerekiyor. Google, yaptığı açıklamalarda bu durumun her ne kadar geçerli olmadığını iddia etse de Google Stadia, düşük kaliteli internet bağlantılarında kullanılamayacak gibi görünüyor.

Google Stadia

Google'ın yeni hizmetiyle ilgili olarak ortaya çıkan bir video, aslında bu hizmetin çok güçlü bir internet bağlantısına sahip olsanız bile verimli olarak kullanamayacağınızı gözler önüne seriyor. Çünkü videoda, Google Stadia'nın aşırı derecede gecikme yaşadığı açıkça izlenebiliyor. Akıllara doğrudan internet hızının düşük olduğu gelebilir ancak test, şu internet hızında yapılıyor;

Google Stadia

Videodan alınan ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi 747 Mbps indirime ve 2 ms'lik ping değeri, şu an için Türkiye'nin belki de hiçbir yerinde yok. Az sonra sizlerle paylaşacağımız videodan yapacağımız çıkarım, Google Stadia'nın Türkiye'de ücretsiz olarak bile sunulsa kullanılamayacağı olacak. Çünkü bu denli yüksek internet bağlantı değerlerinde bile Google Stadia, 1 saniyeden fazla gecikme yaşıyor.

Oyunlardaki gecikme süreleri, bir yere kadar kabul edilebilir. Ancak Google Stadia'nın şu an için sunduğu gecikme, kabul edilebilecek bir düzeyde değil. Çünkü oyunda bir tuşa bastıktan sonra aradan en az 1 saniyenin geçmesini bekliyorsunuz. Bu da zaten oyun deneyiminizi mahvetmeye yeter de artar. Dilerseniz şimdi, Google Stadia'nın test edildiği o videoya yakından bakalım.

Videoda da açıkça görülebileceği Google Stadia, beklenen etkiyi oyunseverlere sunamıyor. Elbette bu durum Google sunucularında yaşanan bir problemden ötürü de kaynaklanmış olabilir. Ancak Google Stadia, şu an için zaten çok az sayıda oyunsevere hizmet veriyor ve yaygınlaşmaya başladıkça sunuculara daha fazla yük binecek. Görünen o ki Google, yeni oyun akış hizmetiyle ilgili uzunca bir süre daha çalışmak durumunda.

79
24
14
6
5
Emoji İle Tepki Ver
79
24
14
6
5