Google Stadia'nın Başarılı Olması İçin Uygulanması Gereken 3 Strateji

58
4
2
1
1
Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Stadia isimli bulut oyun sistemini tanıtan Google, oyun dünyasında büyük bir değişim yaratmaya hazırlanıyor. Peki, Google'ın bu süreçte dikkat etmesi gereken noktalar neler? Bu yazımızda Stadia'nın başarıya ulaşması için doğru belirlenmesi gereken 3 stratejiye daha yakından bakacağız.

San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda yaptığı sunumla dikkatleri üzerine çeken Google, Stadia ile platformlar arası destek sunarak oyunların farklı platformlarda da oynanabilmesine imkân tanıyacak. Chromecast kullanan televizyonlarda, Chrome tarayıcısının yüklü olduğu bilgisayarlarda ve tüm Android cihazlarda kullanılabilecek Stadia, oyun dünyasında büyük bir değişimi tetikleyecek gibi görünüyor.

PS4 Pro'nun 4,2 GPU teraflopta, Xbox One X'in 6,0 GPU teraflopta çalıştığını düşünürsek 10,7 GPU teraflopta çalışacağı açıklanan Stadia, oldukça yüksek bir güce sahip olacak. 4K desteğiyle geleceği belirtilen Stadia'nın önümüzdeki dönemlerde 8K'yı da destekleyeceği açıklanmıştı.

Sağladığı avantajlarla oyun dünyasında ses getiren Stadia'nın bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şimdiden birçok oyuncunun merakla beklediği Stadia'nın başarısını etkileyecek bazı önemli etmenler ve çözmesi gereken bazı problemler var. Gelin Google'ın dikkat etmesi gereken 3 önemli noktaya birlikte göz atalım.

1. Doğru fiyatlandırma politikası benimsemek:

Google genel müdürü Phil Harrison, CNN Business'a verdiği bir röportajda "Oyuncuların evlerinde oyun oynamaları için yüzlerce dolar harcamasını istemiyoruz" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Elbette bu açıklamadan sonra 'Google, Stadia'dan nasıl para kazanacak?' sorusu gündeme geldi.

Bu aşamada şirketin kullanıcılara Netflix'e benzer bir aylık abonelik sistemi sunacağı ve bu yolla gelir elde edileceği belirtilse de oyuncular, fiyatların yüksek olması konusunda oldukça endişeli. Çok düşük bir fiyatın belirlenmesi hizmetin yetersiz olduğu yorumlarına sebep olabileceği gibi çok yüksek bir fiyat seçilmesi de oyuncuların oyun konsollarıyla devam etmesine yol açabilir.

Bu nedenle Google'ın doğru bir fiyatlandırma politikası benimsemesi, Stadia'nın başarıya ulaşması için kritik öneme sahip. Siz de yukarıdaki bağlantıdan Stadia'nın Türkiye satış fiyatı hakkındaki tek soruluk anketimize katılarak bu konudaki fikrinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

2. Doğru ortaklıklar kurmak:

Stadia'nın platformlar arası geçişe imkân vermesi sebebiyle Google'ın önümüzdeki süreçte birçok oyun geliştiricisiyle ortak çalışması gerekecek. Bu aşamada Google'ın seçimleri büyük önem taşıyor zira platforma gelecek oyunlar, oyuncular için en kritik seçim kriterlerinden biri olacak.

Bir oyunu Stadia ile uyumlu hale getirmek için hangi çalışmaların yapılması gerektiği henüz açıklanmadı fakat daha önceki platformlar arası geçiş denemeleri düşünüldüğünde bu işin kolay olmayacağı kesin. Google'ın bu işin altından kalkabilecek şirketlerle ortaklık kurup kuramayacağını önümüzdeki süreçte birlikte göreceğiz.

3. Stadia'ya özel oyunlar oluşturmak:

Oyun dünyasında platforma özel oyunlar, her zaman kullanıcılar için büyük önem taşıdı. Özellikle PlayStation'ın geçmişte uyguladığı bu strateji, birçok oyuncuyu platforma çekmeyi başarmış ve Sony'nin gelirlerini arttırmasına katkıda bulunmuştu. 

Google da bu konunun önemini bildiği için geçtiğimiz günlerde şirket içi oyun geliştirme stüdyosu kurdu. Tüm dünyada ses getirecek oyunlar üretmek kolay olmasa da Google'ın bu girişimi, geleceğe dair umut veriyor. Google'ın bu hamlesinin başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Google Stadia'nın başarıya ulaşması için uygulanması gereken 3 önemli stratejiye yakından baktığımız yazımızın sonuna geldik. Siz de yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/03/23/google-stadia-has-promise-if-it-can-resolve-these-3-questions/
58
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
58
4
2
1
1