30 Yıl Boyunca Her Gün 1 Paket Sigara İçen Adamın Akciğerinin İçler Acısı Son Hali

170
48
17
15
14
Çin'in Jiangsu kentindeki Wuxi Halk Hastanesinde görev yapan doktorlar, 30 yıl boyunca her gün bir paket sigara içen 52 yaşındaki bir adamdan çıkarttıkları akciğeri kameraya aldı. Adeta zifte batırılmış gibi görünen akciğer, cerrahları dahi dehşete düşürdü.

Birazdan karşılaşacağınız şok edici görüntüler, 30 yıl boyunca aralıksız bir şekilde her gün bir paket sigara içen bir adamın katran nedeniyle kömürleşmiş akciğerlerini gösteriyor. Tütün kalıntıları nedeniyle aşırı derece iltihaplanan akciğer, sigara içenleri derin düşüncelere sevk edecek türden bir görüntüye sahip.

Birden fazla akciğer hastalığı nedeniyle 52 yaşında hayatını kaybeden bir adamın organlarını çıkaran Çinli doktorlar, bu çarpıcı anları videoya kaydetti. 'Şimdiye kadarki en iyi sigara karşıtı reklam' olarak adlandırılan video, sosyal medyada 25 milyondan fazla kez izlendi. 

Aşağıdaki fotoğraflarda, 30 yıl boyunca her gün bir paket sigara içen bir adamın akciğerini görüyorsunuz:

akciğer

Hasta, ölümden sonra organlarını bağışlamak için kaydolmuştu; ancak sağlık görevlileri, organların kullanılmayacak düzeyde olduğunu fark etti. Operasyona liderlik eden akciğer nakli cerrahı Dr. Chen, “Hasta ölümünden önce CT (Bilgisayarlı Tomografi) taraması yapmamış. Beyin ölümünün ardından kısa süre sonra ciğerlerin nakli için operasyona başladık; ancak organı gördüğümüzde onu kullanamayacağımızı anladık” dedi.

“Biz Çinliler sigara içmeyi severiz. Bu nedenle sigara içen insanların akciğerlerini kabul etmeyeceğimizi söylemek, doğru bir yaklaşım değil. Fakat çok katı standartlarımız var” diyen Dr. Chen, akciğerdeki küçük enfeksiyonların organ bağışı için kabul edilebilir olduğunu belirtti.

sigara ldürür

Ulusal Kalp ve Akciğer Enstitüsü'nden Profesör Peter Openshaw, hayatını kaybeden hastanın akciğer pulmoner amfizeminden muzdarip olduğunu söyledi. Organların ciddi şekilde iltihaplanmasına ve genişlemesine neden olan rahatsızlık, hastaların nefes darlığı çekmelerine sebebiyet veriyor.

2018 yılında Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 350 milyon yetişkin (Toplam nüfusun yüzde 27’si) sigara içiyor. Doktorlar, sigaranın önlenebilir en büyük kanser sebebi olduğunu ve en az 15 farklı kanser hastalığına neden olan kimyasallar ürettiğini söylüyor. Araştırmalara göre, her yıl dünyadaki 1,2 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor. 

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/health/article-7698359/Surgeons-charcoaled-lungs-chain-smoker-died-52.html
170
48
17
15
14
Emoji İle Tepki Ver
170
48
17
15
14