Honda ve LG Chem'den Dev Ortaklık: Elektrikli Araçlar İçin Batarya Üretilecek!

5
2
1
1
0
Japon otomotiv ve teknoloji devi Honda, son hız bir şekilde elektrikli otomobil yatırımlarını sürdürüyor. Şirket bu sefer de yeni bir elektrikli otomobil bataryası fabrikası için LG Chem ile ortaklık kurdu.

Honda, bundan 2 ay önce Çin’de yarım milyar dolarlık bir elektrikli araba üretim fabrikası yatırımı yapmıştı. Yeni gelen haberlere bakılırsa Japon teknoloji ve otomotiv devi, elektrikli otomobil yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Honda, LG Chemical olarak da bilinen kimya şirketi LG'nin markası olan LG Chem ile birlikte bir ortaklık kurdu ve elektrikli otomobil bataryası fabrikası kurmak istiyor. Bu iş belirlenen bütçe ise birçoğumuzun rüyasında bile göremeyeceği bir miktar.

Honda ve LG Chem, 4,4 milyar dolarlık bir yatırım yapıyorlar

Honda, elektrikli otomobillerin geleceğimiz için öneminin farkına diğer şirketlerden biraz daha geç varmış olsa da son zamanlarda bu alanda yaptığı yatırımlarla kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Honda, genellikle müşterilerine kreatif bilimsel yöntemlerle oluşturulmuş hizmetler sunan LG Chem ile iş birliği yaparak bir elektrikli araç bataryası fabrikası kurmaya karar verdi.

Bu spesifik fabrika için harcanacak bütçe ise dudak uçuklatacak türden: Tam 4,4 milyar dolar. Şu anki TL kuru ile yaklaşık 80.023.240.000 TL (Seksen milyar 23 milyon 240 bin) ediyor. Kurulacak olan fabrikanın inşaatına 2023’te başlanacak ve 2025’in sonuna kadar lityum-iyon batarya üretecek şekilde tamamlanacak. Honda, 2030’un sonuna kadar 30 farklı türde hibrit, elektrikli ve yakıtlı batarya üretmeyi hedefliyor.

Haberlere göre bu fabrika ABD’nin Ohio bölgesinde kurulacak ve yıllık yaklaşık 40GWh üretim kapasitesine sahip olacak. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/29/23326844/honda-lg-chem-ev-battery-factory-ohio
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0