Bir Ekran Görüntüsüne Göre Huawei, Çift 5G ve Wi-Fi 6+ Destekli Bir Cihaz Geliştiriyor

15
9
4
1
0
Çin'in yerel sosyal medya platformu Weibo'da paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre Huawei, çift 5G ve Wi-Fi 6+ destekli bir cihaz üzerinde çalışıyor. Söz konusu cihazın ne olduğu ya da ne zaman duyurulacağı ise bilinmiyor.

Yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojileri 5G ve Wi-Fi 6, henüz dünya genelinde yaygınlaşmamış olsa da üreticiler, yeni teknolojileri ürünlerine entegre etmeye devam ediyorlar. DigitalJun tarafından Weibo’da paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre Huawei, yeni nesil bağlantı teknolojilerini en üst seviyede kullanan yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Paylaşılan ekran görüntüsüne(aşağıda) göre Huawei’nin üzerinde çalışmakta olduğu akıllı cihaz, hem çift 5G hem de Wi-Fi 6+ desteğine sahip olacak. Bugüne kadar tanıtılan 5G destekli ve çift SIM kartlı akıllı telefonlar, 5G + 4G bağlantıyı destekliyordu. Bu nedenle Huawei’nin 5G + 5G bağlantı sunması önemli bir adım.

Weibo'da paylaşılan ve Huawei cihaza ait olduğu iddia edilen ekran görüntüsü

Huawei’nin üzerinde çalıştığı cihazın ne olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmuyor ancak tahminler, şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonları olacak Mate 40 serisine odaklanıyor. Henüz resmi olarak tanıtılmayan 5nm Kirin 9000 işlemci ile gelmesi beklenen Mate 40, Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro+, amiral gemisi segmentte çift 5G bağlantı desteği sunan ilk akıllı telefonlar olabilir.

Mate 40 serisi için ‘amiral gemisi segmentte çift 5G bağlantı desteği sunan ilk akıllı telefonlar’ dememizin nedeni, MediaTek’in Dimensity 1000 Plus işlemcisi ile standby yani bekleme modunda 5G + 5G bağlantı desteği sunuyor olması. Ancak bu işlemci, amiral gemilerinden ziyade üst seviye akıllı telefonları hedefliyor.

Kaynak : https://www.huaweiupdate.com/huaweis-new-mobile-phone-leaked-shows-dual-5g-sim-wifi-6-plus-support/
15
9
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
9
4
1
0