Huawei'nin İlk Harmony OS'lu Akıllı Telefonu, 2020 Bitmeden Tanıtılabilir

33
4
3
2
0
Çin medyasında yer alan haberlere göre ABD'den yeni bir geçici lisans alamayan Huawei, ilk Harmony OS'lu akıllı telefonunu 2020 bitmeden tanıtabilir. Yine de Harmony OS'un henüz akıllı telefonlarda kullanılmaya uygun olup olmadığı bilinmiyor.

Mayıs 2019’da ABD’nin ticari kara listeye almasıyla bir çöküş yaşayacağı tahmin edilen Huawei, beklentilerin aksi yönünde gelişme göstererek kendi mobil ekosistemini ve işletim sistemini tanıtmış, ayrıca özellikle Çin pazarında satışlarını önemli ölçüde artırarak 2020 ikinci çeyrekte dünyanın en çok satan akıllı telefon markası olmuştu.

Huawei’yi ticari kara listeye almasına rağmen ABD hükümeti, şirketlerin bu geçiş sürecini daha az sancılı bir şekilde atlatabilmesi için bir geçici lisans uygulaması başlatmıştı. Söz konusu geçici lisansı alan şirketler, kısıtlı bir şekilde de olsa Huawei ile ticaret yapmaya devam edebiliyorlardı. Daha önce birkaç kez uzatılan bu geçici lisansın süresi, 13 Ağustos’ta ise uzatılmamak üzere sona erdi.

harmony os

Çin hükümetine yakınlığı ile bilinen Global Times adlı gazetede yer alan bir habere göre Huawei, 2020 sona ermeden kendi işletim sistemi olan Harmony OS (yerel adı ile HongMeng OS) ile çalışan bir akıllı telefon tanıtabilir. Global Times, söz konusu cihazın çıkışı için kesin ifadeler kullanmasa da Huawei’nin içinde bulunduğu durum, Harmony OS’un akıllı telefonlarda kullanımını zorunlu hale getirebilir.

Bildiğiniz gibi Huawei, ticari kara listeye alınmasından Google Mobil Servisleri’ni kullanamadığından Huawei Mobile Services (HMS) adında kendi mobil ekosistemini oluşturmaya başlamıştı. Ayrıca şirket, doğrudan Google ile bir işbirliği gerçekleştiremediğinden yeni EMUI sürümlerini Android’in açık kaynaklı sürümü üzerine inşa etmişti.

harmony os telefon

Huawei, kısa süre önce Twitter’dan yaptığı açıklama ile geçici lisans süresinin sona ermesinin mevcut Huawei cihazlarını etkilemeyeceğini ve cihazlara güncelleme yayınlamaya devam edeceğini belirtmişti. Ancak şirketin Google ile işbirliği yapmadan yazılım ve güvenlik güncellemelerini nasıl sağlayacağı bilinmiyor.

Bununla birlikte Huawei’nin Harmony OS’a geçiş yapması, hem HMS’nin daha hızlı gelişimi hem de yazılım güncellemeleri konusunda elini güçlendirebilir. Yine de bunların gerçekleşebilmesi için öncelikle Harmony OS’un akıllı telefonlarda sorunsuz bir şekilde çalışabilen bir işletim sistemi haline gelmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/harmonyos-smartphone-to-launch-by-the-end-of-this-year-media-report/
33
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
4
3
2
0