İnsansı Robot Sophia, Çizdiği Portre ile Herkesi Şaşkınlığa Uğrattı

31
11
9
7
7
Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu olan Sophia, bu sefer de resim konusundaki becerileriyle karşımıza çıktı. İngiltere’de yayınlanan This Morning’a konuk olan Sophia, programın sunucularından Phillip Schofield’ı resmettiği portresi ile büyük bir şaşkınlık yarattı.

Hong Kong merkezli robotik şirketi Hanson Robotics tarafından geliştirilen insansı robot Sophia, farklı meziyetleriyle gündem olmaya devam ediyor. İngiltere merkezli ITV’de yayınlanan televizyon programı This Morning’e katılan Sophia, sunucu Phillip Schofield’ın portresini çizdiği eskizleri gösterdi.

Ünlü sunucunun yüzünü nasıl resmettiğini detaylandırmayan Sophia, yapay zeka üzerine çalışan yetenekli mühendislerin ve sanatçı Patrick Tresset’in kendisine yardım ettiğini ifade etti.

Sophia'nın çizdiği portre:

10 parmağında 10 marifet bir robot olan Sophia, kendisini her geçen gün geliştiriyor. Tabii, bunun insanlık adına iyi mi yoksa kötü mü olduğu tartışılır. Zira Sophia, çoğu sanatçıyı işinden edecek bir yeteneğe sahip. Yani belki bir gün olabilir.

Şaka bir yana, Sophia’nın yetenekleri ve şu ana kadar başardığı şeyler, insanlarla robotların gelecekteki uyumuna dair ortaya sağlam bir perspektif koyuyor. Buna rağmen, Elon Musk gibi bazı insanlar, yapay zeka ve robotların insan ırkının sonunu getirebileceğini düşünüyor. Tabii, önce insanlık kendi sonunu getirmezse. 

robot sophia

Gerçekçi yüz ifadeleriyle insandan neredeyse ayırt edilemeyen Sophia, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’dan vatandaşlık almıştı. Bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Üyesi de olan Sophia, dünya çapında tam anlamıyla bir fenomene dönüşmüş durumda.

Bugüne kadar pek çok organizasyona ve televizyon programına katılan insansı robot, geçtiğimiz yıl ünlü Amerikalı talk show sunucu Jimmy Fallon’ın programında yaptığı insan ırkını yok etmeye yönelik şakasıyla bir hayli konuşulmuştu. 

Sophia'nın The Morning programındaki sohbetinin kısa bir bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://designtaxi.com/news/407503/Sophia-The-Robot-Has-Developed-Art-Skills-And-Can-Now-Draw-Portraits/
31
11
9
7
7
Emoji İle Tepki Ver
31
11
9
7
7