Intel, Oyunculara Yönelik Xe HPG GPU’yu Duyurdu

31
5
3
2
0
Intel, oyunculara yönelik yeni bir mimari olan Xe HPG’yi duyurdu. Xe Yüksek Performans Oyunculuk (High Performance Gaming)’in kısaltması olan yeni ismi taşıyan ürünler 2021’de karşımızda olacak.

AMD’nin GPU pazarında yakaladığı ivme, Intel’in de benzer ürünler geliştirmesi için bir itici güç oluşturmuştu. Architecture Day 2020’de Intel, oyunculara yönelik yeni Intel Xe HPG’yi duyurdu. 2021’de gelecek olan bu GPU’larda GDDR6 bellek bulunacak.

Intel Xe’lerde yer alacak özellikler henüz açıklanmamış olsa da Raja Koduri’nin soru cevap kısmında yaptığı açıklamalar bazı ipuçlarını elde etmeyi sağladı. Yeni grafik işlemcilerden Intel oldukça umutlu gözüküyor.

Intel Xe HPG, donanımsal ışın izleme desteğiyle gelecek

Intel

Her ne kadar Xe HP ve HPC modelleri HBM bellekler kullanıyor olsa da Intel, HPG markasının daha bütçe dostu olmasını istiyor. Bu nedenle de yeni mimaride GDDR6 bellekler kullanılacak. Detay vermekten kaçınan Intel, GPU’nun özel bir ışın izleme (ray tracing) destek donanımına sahip olacağını ve 2021de geleceğini doğruladı.

Öte yandan Intel, yeni GPU’ların harici süreçlerle üretileceğini ifade etti. 2021 yılında geleceğini göz önüne aldığımızda bu birimlerin TMSC’de, 7 nm mimarisi boşa çıktığında gerçekleşmesini bekleyebiliriz. 

Yeni GPU’nun MCM tabanlı olup olmayacağına dair bir soruya cevap veren Raja Koduri, Xe HP’nin özel EMIB ve Co EMIB derlemeye ihtiyaç duyacağını söyledi. Bu da ürünün tek kare Xe HPG ile geleceğine işaret ediyor.

Xe HPG kolayca gelişebilir

Intel Xe HPG

Xe HPG, kolayca ölçeklenebilir bir mimari felsefe olarak öne çıkıyor. Yani ilk GPU’nun denemelerinden sonra Intel, yeterli performans alabilirse Xe HPG sayısında artışa gidebilir. Ayrıca Intel gizli tuttuğu sürücü stokları üzerinde de çalışıyor. 

Intelİ’in son dönemde AMD ile rekabet gücünü arttırmayı hedeflediğini de göz önüne alırsak yeni mimarili ürünlerin fiyatlarının daha uygun olacağını görüyoruz. Yeni mimarinin performansını henüz görememiş olsak da yakında benchmark test sonuçları ortaya çıkacaktır.

Kaynak : https://wccftech.com/intel-xe-hpg-gpu-for-gamers/
31
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
31
5
3
2
0