iPhone 12 Performans Konusunda Büyük Bir Sıçrama Yapabilir

21
13
3
3
2
iPhone 12 modelleriyle ilgili ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Apple, A14 Bionic işlemcisinin performansını yüzde 50'ye kadar artıracak. Henüz doğrulanmayan bu bilgi, iPhone 12'nin performans konusunda rakipsiz olabileceğini düşündürüyor.

Ağustos ayının ortalarına gelmemiz ile birlikte Apple’ın eylül ayında tanıtacağı düşünülen iPhone 12 ailesi ile ilgili sızıntılar da artmaya başlamış durumda. Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler Apple’ın ikisi standart, ikisi ‘Pro’ model olmak üzere toplam dört farklı iPhone 12 tanıtacağı yönündeydi. Kısa süre önce ortaya atılan bir iddia ise tüm iPhone 12 modellerinin ortak donanımı olacak A14 Bionic işlemcisi ile ilgili çarpıcı bilgiler öne sürüyor.

Yeni iPhone modelleri ile ilgili sızıntılar paylaşan Komiya adlı bir Twitter hesabının iddiasına göre iPhone 12 modellerinin kalbinde bulunacak A14 Bionic işlemci, iPhone 11 modellerindeki A13 Bionic işlemciyle kıyaslandığında CPU performansında yüzde 40, GPU performansında ise yüzde 50 artış gösterecek.

iPhone 12 Pro modelleri LIDAR sensörüyle gelebilir

iphone 12

Yeni nesil işlemciler çoğu zaman bir önceki nesle göre yüzde 20-30 performans artışı sağladığından iPhone 12 modellerinin sunacağı iddia edilen performans artışının takdir edilesi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yine de söz konusu bilgi için herhangi bir kaynak belirtilmediğini ya da bilgilerin doğrulanmadığını, bu nedenle doğruluğuna şüphe ile bakılması gerektiğini belirtelim.

Bazı söylentilere göre iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, üçlü kamera kurulumunun yanı sıra bir LIDAR sensörüne de sahip olacak. Bu da iPhone 12 modellerinin özellikle artırılmış gerçeklik (AR) konusunda üstün yeteneklere sahip olacağını düşündürüyor ki böylesine gelişmiş bir teknolojiyi efektif bir şekilde kullanabilmek için gerçekten güçlü bir işlemciye ihtiyaç duyuruluyor. Apple, bu durumun farkında olduğu için A14 Bionic’in performansını alışılmışın dışında artırmış olabilir.

Bu yıl dört yeni iPhone 12 modeli tanıtılabilir

iphone 12

Sızıntılara göre Apple, bu yıl iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört farklı iPhone 12 modeliyle karşımıza çıkacak. Standart modellerin 3 GB RAM ve çift arka kamera gibi nispeten zayıf özelliklerle karşımıza çıkması beklenirken; Pro modellerin 6 GB RAM, üçlü arka kamera ve LIDAR sensörü gibi özelliklere sahip olması bekleniyor.

Bununla birlikte Apple’ın iPhone 12 ailesi modelleriyle birlikte yeni nesil bağlantı teknolojisine geçiş yapması da olası. Bir başka deyişle 5G, tüm iPhone modellerinde varsayılan olarak bulunacak. Ayrıca geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 11 ve ondan da önce tanıtılan iPhone XR’nin aksine bu yıl hem standart hem de ‘Pro’ iPhone modelleri OLED ekran ile gelecek.

Kaynak : https://www.idropnews.com/rumors/iphone-12s-a14-bionic-rumored-to-pack-incredible-50-performance-boost/140993/
21
13
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
21
13
3
3
2