iPhone 15 Pro Max'te Periskop Kamera Yer Alacağı Kesinleşti

11
1
1
0
0
Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, kalite azalmadan daha uzağa yakınlaştırma yapmayı sağlayacak periskop lensin iPhone 15 Pro Max'te karşımıza çıkacağını açıkladı. Lensin tedarikçisi de belli oldu.

iPhone 15 serisi için heyecanlı bekleyiş sürerken telefonlara dair birçok bilgi gelmeye devam ediyor. Örneğin geçtiğimiz gün ortaya atılan bir iddia, telefonun sessize alma tuşunun özelleştirebilir olabileceğini göstermişti.

Bugün ise iPhone’lara yıllardır gelmesi beklenen bir özelliğin yeni seride karşımıza çıkacağı kesinleşti. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 15 ailesine periskop kamera lensini getirecek. Bu lens, serinin en üst seviye cihazı olacak iPhone 15 Pro Max’e özel olacak.

iPhone 15 Pro Max’te yer alacak periskop lens, Tayvan merkezli Largan tarafından üretilecek

Kuo’nun paylaşımına göre telefonda karşımıza çıkacak periskop lens, Tayvanlı şirket Largan tarafından tedarik edilecek. Bu lens, ismini denizaltılarda gördüğümüz aletten alıyor. Sistemde, telefoto lense giren ışık açılı bir ayna tarafından görüntü sensörüne doğru yansıtılıyor. Işığın hareke ettiği yöndeki değişiklik de daha iyi yakınlaştırma sağlıyor. Yani bu özellikle birlikte kullanıcılar, telefonlarında kalite kaybı yaşamadan daha uzağa zoom yapabiliyor.

iPhone’larda periskop lens kullanılacağı söylentileri 2020 yılından beri dolaşıyordu. Kuo, iPhone 14 Pro’da bu özelliği görebileceğimiz söylemişti; ancak bu gerçekleşmedi. Sonrasında ise iPhone 15 Pro Max’e özel olarak çıkacağını öne sürüyordu. Aynı zamanda diğer analistlerde telefonda lensi görebileceğimizi belirtiyordu.

Kuo, Largan’ın periskop lensleri ortalama olarak 4 dolardan, yani 4,5-5 dolar arasındaki piyasadan daha düşüğe sağlayacağını vurgulayarak şirketin kâr sağlayamayacağını da ekliyor. İlerisi için yaptığı açıklamada ise, her iki iPhone 16 Pro modelinde bu özelliği göreceğimizi, lensin iPhone 15 Pro Max’tekiyle aynı olacağını söylüyor.  

Kaynak : https://www.macrumors.com/2023/03/30/iphone-15-pro-max-periscope-lens-supplier/
11
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
0
0