iPhone 15'in Maketleri Ortaya Çıktı: Tanıtıldığında Böyle Görünecek [Video]

8
4
2
2
1
MacRumors, iPhone 15 hakkında bugüne kadar paylaşılan iddialardan yola çıkılarak seri için üretilen maket modelleri gösterdi.

Önümüzdeki eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bugüne kadar öğrendiklerimize göre artık Pro ve baz model arasında ana kamera ayrımı yapılmayacak, tasarımı da hemen hemen iPhone 14 ile aynı olacak.

Tabii kılıfların hem Apple’a hem de üçüncü taraflara para kazandırması için tasarımda milimetrik değişikler de yaşanacak. Peki bu değişiklikler neler olacak? Bu sorunun cevabı, MacRumors'un gösterdiği maket modellerle verildi.

iPhone 15 ve 15 Pro'nun tasarımı böyle olabilir:

iphone 15

Paylaşılan ilk iPhone 15 maketleri olma özelliğini taşıyan bu maketler, yeni seride beklenen pek çok değişikliğe yer veriyor. Bu değişikliklerin en başında elbette Lightning girişinin yerini alacak Tip-C girişi bulunuyor.

iphone 15

  • Sağ: iPhone 15. Ses tuşunun değişeceğine ilişkin iddialarla üretilen maket. Ancak bu değişim, iPhone 16'da görülecek. Ses tuşu, soldaki model ile aynı olacak.

Yıllardır iPhone’larda tek bir fonksiyona sahip olan sessiz mod tuşu ise yeni seride de aynı görevi yerine getiriyor. Tuşun tasarımı, tüm iddialara rağmen değişmiyor ve yeniden alta veya üste kaydırılır şekilde kullanılıyor.

iphone 15

  • Sağ: iPhone 15.

Telefon üzerindeki fiziksel tuşların yerleşimi de aynı şekilde sürdürülüyor. Sessiz tuşu ve ses tuşları, iPhone’un sol kenarında yer alıyor. Sağ kenardaysa bizleri SIM yuvası karşılıyor.

iphone 15

  • Sağ: iPhone 15.

Genel tasarımdaki en büyük değişiklik ise cihazların kenarlarında kendisinde gösterecek. iPhone 15 serisi, Apple’ın 12 serisiyle yeniden dönüş yaptığı tamamen keskin kenarlardan farklı olarak biraz daha yuvarlatılmış kenarlara sahip olacak.

Bu fark, telefonu ele almadan pek de hissedilmeyecek. Ancak bu değişimle telefonun elde tutuş hissiyatı iPhone 14 serisinden farklı olacak. Tabii kılıflar da buna göre üretilecek.

iphone 15

Serideki bir diğer değişim ise ekranda görülecek. Apple, iPhone 14 ve Max modellerinde parlak arka cama yer vermişti. Pro modellerinde ise buzlu mat kaplama bulunuyordu. Bu mat kaplama, iPhone 15 serisinin tüm modellerinde kendisini gösterecek.

Yeni serinin kamera yerleşiminin de önceki seriye göre milimetrik farklara sahip olmasını bekleyebiliriz. Sonuçta iPhone 13 ve iPhone 14’ün kameraları aynı olsa da iPhone 13 için aldığınız kılıf, kamera kurulumunun farklı yerleşimi nedeniyle 14’e uymuyor. Aynı durum, 15 serisinde de görülebilir -ki zaten yeni seriyle baz modele de daha gelişmiş bir kamera eklenecek-.

Elbette yukarıda gördüğümüz maket, şu anlık yalnızca tahminler ve iddialar ışığında üretilen bir maket. Cihazın tasarımının hemen hemen bu tasarımla paralel kalmasını bekliyor olsak da piyasaya sürülen modellerde bazı farklılıklar da görülebilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/apple-iphone-15-pro-max-displays-design-changes_id147771
8
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
2
1