Tek Elle iPhone Kullanmayı Unutun: iPhone 16 Pro'nun Ekran Boyutu Ortaya Çıktı

13
4
3
2
0
Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın iPhone 16 Pro'da ekran boyutunu artıracağını öne sürdü. Kuo'ya göre Apple, periskop kamera getirmek için böyle bir değişiklik yapacak. Benzer bir iddia geçmişte de gündeme geldi.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, şu sıralar önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 16 ailesi ile de gündemde. Kısa süre önce ekran endüstrisinin güvenilir sızıntı kaynakları arasında yer alan Ross Young tarafından yapılan açıklamalara göre Apple, iPhone 16 Pro'da ekran boyutunu artıracaktı. Şimdi buna benzer bir iddia, deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından da dile getirildi.

Ming-Chi Kuo'nun yaptığı açıklamaya göre de Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'te ekran boyutunu artıracak. Kuo'ya göre şirket, Pro modellerdeki iç alanı artırabilmek için böyle bir şey yapacak. Ming-Chi Kuo, Ross Young'ın tersine boyutlarla ilgili hiçbir şey söylemezken, analistin başka iddiaları vardı.

iPhone 15 ve iPhone 16, periskop kameralarla donatılacak!

iPhone 15

Ming-Chi Kuo, yaklaşık bir ay önce yaptığı bir açıklamada, iPhone 15 Pro Max'te periskop kamera bulunacağını iddia etti. Kuo'nun bugün yaptığı açıklamalar, önceki iddialarını bir üst kademeye çıkardı. Analiste göre Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'te daha gelişmiş periskop kameraya yer verecek. Kuo, ekran boyutlarının artmasının nedenini de periskop kameralara bağladı. Periskop lens yapısı daha fazla alana ihtiyaç duyacağından, önümüzdeki yıl itibarıyla ekran boyutları büyüyecek. Kuo'nun iddiasına göre periskop kamera ile iPhone 16 Pro modelleri, 5-6x optik yakınlaştırma yapabilecek.

iPhone 16 Pro modelleri 0,2 inç büyüyecek!

iPhone 16 Pro konsept

*Konsept tasarım.

Ross Young tarafından yapılan açıklamaya göre ise iPhone 16 Pro 6,3, iPhone 16 Pro Max ise 6,9 inç ekran boyutuna sahip olacak. Buna göre, Apple, Pro modellerinin ekran boyutunda 0,2 inç büyütme yapacak. Şunun altını çizelim; Apple, bir sürpriz olmazsa iPhone 15'te ekran boyutlarına dokunmayacak.

Şunu da eklemekte fayda var; Ross Young, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus (ihtimal dahilindeki model) ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Eğer bu iddia sadece Pro modelleri kapsayacak olursa, Apple önümüzdeki yıl itibarıyla 4 ekran boyutunu tüketicilerle buluşturacak. Böylelikle tüm tüketiciler, kendilerine en uygun boyuttaki iPhone'u satın alma imkanı yakalamış olacaklar.

iPhone 16'daki ekran boyutları şöyle olabilir:

  • iPhone 16: 6,1 inç
  • iPhone 16 Plus: 6,7 inç
  • iPhone 16 Pro: 6,3 inç
  • iPhone 16 Pro Max: 6,9 inç

Kaynak : https://www.macrumors.com/2023/05/16/iphone-16-pro-models-larger-periscope/
13
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
2
0