Jeep, Grand Cherokee 4xe ve Bilim Kurgu Filmlerini Aratmayan Teknolojilerini Tanıttı

13
4
2
0
0
SUV denildiği zaman akla ilk gelen markalardan birisi olan Jeep, yeni hibrit modeli Grand Cherokee 4xe'nin tanıtımında markanın 2030 yılına kadar teknolojik anlamda ne kadar yol kat edeceğini açıkladı.

Stellantis grubu altında üretilen Amerikalı otomobil devlerinden Jeep, gelişmiş teknolojilerle donatılmış 2022 model Grand Cherokee 4xe'yi tanıttı. EV Day adlı etkinlikte yeni model ile birlikte markanın kısa vadedeki planlarını anlatan Jeep, çoğu kişinin görmeden inanmayacağı teknolojileri, 2030 yılına kadar tüm modellerinde uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.

Plug-in hybrid teknolojisine sahip yeni Grand Cherokee 4xe'nin casus fotoğrafları daha önce görüntülenmişti ancak dün gerçekleştirilen etkinlikle birlikte heyecanla beklenen modeli ilk defa tüm hatlarıyla görme şansına eriştik. Yaklaşık 35-40 kilometre menzile sahip elektrikli motorla desteklenen yeni Grand Cheroke 4xe, tam tamına 375 beygir güç üretiyor.

2025 yılına kadar tüm araçlarına PHEV seçeneği ekleyecek Jeep'in planları şu şekilde: 

jeep

Jeep, yeni model hakkında donanım seçenekleri ve fiyat listesi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı ancak yeni Grand Cherokee 4xe'nin ABD'de yaklaşık 37-40 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Aynı zamanda yeni modelin, eski modellerde olduğu gibi 3.6 litrelik V6 ve 5.7 litrelik V8 motor seçeneklerinin olması bekleniyor.

Aslına bakarsanız Jeep uzun zamandır merakle beklenen modelini tanıtmış olsa da etkinlikte daha çok dikkat çeken birçok detay vardı. Kısa vadeli planlarını açıklayan Jeep, 2025 yılından itibaren araçlarına biyometrik tanıma sistemi entegre edeceğini duyurdu. Bu sistemle birlikte araç, uzaktan gelen sürücünün yüzünü algıladığı anda otomatik olarak kiliteri açarak motoru çalıştıracak.

Jeep'in üst seviye teknolojik özelliklerinden bir diğeri de markanın 2030 yılına kadar tüm modellerine otonom sürüş sistemi eklemek istemesi. Yapılan açıklamalara göre Jeep adı altında üretilen tüm modeller otonom sürüş sistemine sahip olacak ve sürücüsüz bir şekilde hareket edebilecek. Reklam filminde yer alan görüntülere göre kullanıcıların araçlarının nerede olduğunu takip edilmesi için de elektronik bir gözlük yeterli olacak.

Yeni model ile birlikte gelecek planlarını duyuran Jeep, son olarak ABD'nin ünlü arazi yollarına solar sistemle çalışan şarj istasyonları kuracağını dile getirdi. Her ne kadar bu özellik şimdilik Türkiye'yi ilgilendirmiyor gibi dursa da Jeep'in yapmış olduğu açıklamalar, Stellantis'in elektrikli otomobil konusunda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kaynak : https://electrek.co/2021/07/08/jeep-grand-cherokee-4xe-all-electric-vehicles/
13
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
2
0
0